Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că vor fi investiţi 20 de miliarde de euro până în 2030 în infrastructura de transport, dintre care 13 miliarde vor fi pe zona rutieră, iar şapte miliarde în cea feroviară, în contesxtul în care a prezentat rezultatele vizitei sale în Italia, remarcând că interesul companiilor italiene pentru România a fost unul deosebit de mare. ”Ştim cu toţii că astfel de investiţii în infrastructură, dar şi în educaţie şi sănătate, îi pot determina pe românii plecaţi la muncă în străinătate să se întoarcă acasă”, a subliniat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marcel Ciolacu a vorbit vineri, la începutul şedinţei de Guvern, despre rezultatele economice ale vizitei pe care a făcut-o în Italia.  
“Avem şedinţă de guvern astăzi, după ce ieri am avut şedinţă comună a guvernelor României şi Italiei, de la Roma, unde componenta economică a fost extrem de solidă. Mă refer la înţelegerea în domeniul energiei, semnată de Nuclearelectrica cu compania Ansaldo, pentru retehnologizarea unităţii 1 şi construirea unităţilor 3 şi 4 ale centralei de la Cernavodă. Statul italian, prin Agenţia de Susţinere a Exporturilor, este partea acestui proiect, asigurând o finanţare de până la două miliarde de euro”, a declarat Ciolacu.
El a precizat că interesul companiilor italiene pentru ţara noastră a fost foarte mare. 
“De altfel, la forumul economic desfăşurat la Roma, interesul companiilor italiene pentru România a fost unul deosebit de mare. Într-adevăr, este o miză uriaşă, investim peste 20 de miliarde de euro până în 2030 în infrastructura de transport, 13 miliarde pe zona rutieră şi 7 miliarde în cea feroviară. Ştim cu toţii că astfel de investiţii în infrastructură, dar şi în educaţie şi sănătate, îi pot determina pe românii plecaţi la muncă în străinătate să se întoarcă acasă”, a transmis premierul.
El a mai anunţat că România a atras în premieră două miliarde de euro din emiterea de obligaţiuni verzi. 
“Tot legat de infrastructură, astăzi se mai semnează un contract de lucrări la un lot de pe autostrada Unirii A8, de 30 de kilometri, şi am înţeles de la domnul ministru Boloş că România a atras în premieră două miliarde de euro din emiterea de obligaţiuni verzi, bani cu care putem finanţa inclusiv proiecte precum tronsoane de metrou sau căi ferate integral electrice”, a mai declarat Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.