Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte o candidatură la prezidenţiale şi nu şi-a dorit nici să fie premier, însă speră să se ridice la nivelul aşteptărilor. Chestionat despre o candidatură la alegerile prezidenţiale ale secretarului adjunct al NATO Mircea Geaonă, liderul PSD a spus: „După ce am văzut sondajele, părerea mea e că nu mai are rost nici să avem alegeri. Uitaţi de domnul Geoană. Mai are rost să le mai facem? Părerea mea e că nu mai are rost să le mai facem, la asemenea cifre”. Despre posibilitatea unui candidat comun cu PNL în faţa pericolului extremist, Ciolacu a replicat că „este o abordare politică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu. Nu mi-am dorit nici să fiu premier, dar sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor. Nu am făcut lucruri rele de când sunt prim-ministru. Dimpotrivă, a făcut lucruri de care sunt mândru”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat joi la Europa FM, dacă îşi doreşte să fie preşedintele României.

Chestionat dacă nu doreşte la preşedinţia României, liderul PSD a răspuns: „Nu am avut eu cu mine încă această discuţie. După ce o să am, sunt ferm convins că o să o comunic”.

Întrebat mai departe dacă sunt presiuni în PSD asupra lui să candideze la prezidenţiale, Ciolacu a replicat: „Întotdeauna au existat presiuni, dar eu am mai văzut filmul acesta. Sunt unul dintre membrii fondatori ai partidului”.

Referitor la faptul că a spus că este timpul să fie un social-democrat candidatul la prezidenţiale şi întrebat dacă acesta trebuie să aibă carnet de partid, liderul PSD a răspuns: „Nu. Am zis un spirt social-democrat”.

Întrebat dacă Mircea Geoană, fost preşedinte al PSD, ar putea fi un asemenea candidat, în contextul în care probabil peste câteva zile o să îşi anunţe candidatura, Ciolacu a replicat: „Foarte bine. Să candideze. Toată lumea”.

„După ce am văzut sondajele, părerea mea e că nu mai are rost nici să avem alegeri. Uitaţi de domnul Geoană. Mai are rost să le mai facem? Părerea mea e că nu mai are rost să le mai facem, la asemenea cifre”, a completat Ciolacu.

Premierul a mai spus că are „o reţinere că preşedinţii PSD, atunci când s-au supărat pe partid, şi-au făcut alte formaţiuni politice”.

„Majoritatea preşedinţilor PSD au fost daţi afară. Eu sper că nu o să fiu exclus şi cu certitudine nici nu o să îmi fac partid. Cred că e mult prea prematură discuţia. Din câte ştiu, domnul Geoană este în acest moment la NATO, secretar general adjunct. Încă are o misiune de îndeplinit. Înţeleg intenţiile domniei sale. Nu am nicio problemă. Trăim într-o ţară democratică. Partidul va decide la momentul respectiv. Aş vedeam, totuşi, un om mai de stânga şi mult mai aplicat şi un om încă în vârtoarea realităţii din România. Nu cred în ciorbe reîncălzite”, a mai explicat şeful Executivului.

Ciolacu, despre  un candidat comun cu PNL în faţa pericolului extremist: Este o abordare politică.Când iei decizii politice trebuie să ţii cont de realităţi, nu de aspiraţiile politice personale

Chestionat despre un candidat comun cu PNL în faţa pericolului extremist, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a spus că „este o abordare politică”.

„Când iei decizii politice trebuie să ţii cont de realităţi, nu de aspiraţiile politice personale, nu de dorinţele unei formaţiuni politice. Am văzut atunci când am ţinut cont de dorinţele partidului. Am pierdut de patru ori lupta pentru preşediintele României. Eu o să insist în aceeaşi logică nu am să o fac. Am văzut logica în care am lucrat până acum”, a mai afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă vrea să schime această logică privind preşedinţii PSD, Ciolacu a replicat: „Suntem în teoria idiotului? Vrem prin aceleaşi decizii să avem... Despre ce vorbim?”.

El a adăugat că nu ştie când va fi luată decizia privind prezidenţiabilul PSD, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu ştiu. Numai din ce am discutat noi astăzi aţi văzut cât de provocatoare e funcţia de prim-ministru”.

Chestionat dacă doreşte să rămân premier, liderul social-democraţilor a spus: „Nu ştiu”.

„Eu îmi doresc să nu mă fac de râs şi să mă pot uita în oglindă când termin acest mandat de prim-ministru. Cred că corect, ca preşedinte de partid, este să avem această discuţie în partid, după europarlamentare. Sunt nişte alegeri atipice. E posibil să avem surprize de populism, fiindcă este probabil mobilizarea electoratului şi de ceea ce transmiţi electoratului şi de ce trebuie să se prezinte la vot. Contează foarte mult lista, abordarea. Aici nu e că domnule, strânge primarul X cu arcanul cetăţenii şi îi duce la vot. Nu. Mai ales la europarlamentare. Contează foarte mult coerenţa guvernamentală”, a conchis Ciolacu..

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană i-a invitat, într-un mesaj video postat marţi pe pagina sa de Facebook, pe români să ţină aproape, fiindcă „în curând vor discuta despre un plan sănătos şi ambiţios pentru România şi pentru fiecare dintre noi”.

„Ce-ar fi dacă am avea un ghid care să ne arate cum să aducem rezistenţa şi dârzenia fiecaruia dintre noi laolaltă pentru ţară? Căci viitorul României a intrat acum în criză de timp iar pentru a-l construi aşa cum merităm, avem nevoie de luciditate, de cunoaştere, de competenţă şi de o viziune solidă”, a mai spus Geoană, în mesajul de pe reţeaua de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.