Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, despre impozitarea progresivă, că au cerut-o toţi, şi Banca Mondială şi toate organismele financiare, el precizând că întotdeauna, nu a exclus menţinerea cotei unice, fiidcă este un instrument mult mai uşor de colectat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele PSD a fost întrebat, după şedinţa Consiliului Naţional al PSD, dacă îşi păstrează ideea impozitării progresive, pentru anul viitor.

”Întotdeauna, am văzut că ne-au cerut-o toţi, şi Banca Mondială şi toate organismele financiare. Dar întotdeauna, eu nu am exclus menţinerea cotei unice, fiidcă este un instrument mult mai uşor de colectat. Dar trebuie puse toate pe masă, să vedem cum e. Dacă am introduce acum adevărata cotă unică, fiindcă acum sunt vreo 50 de excepţii la cota unică, deci noi nu mai avem cotă unică, doar aşa, în fluturaţii electorali, mai venim cu cota unică, în acest moment ar fi o mărire de taxe, iarăşi un lucru rău. Pentru că, atunci când ai o creştere eocnomică mare, nu vii cu taxe noi, pentru că împovărezi zona economică şi vine un revers”, a spus Ciolacu.

El a precizat că se e stabilizează o creştere economică în România între 3,2% şi 3,4%.

”Se estimează că vom avea, am văzut, am plecat modest cu 1,8%, cu 2,2%, eu am zic de la început că ne încadrăm la peste 3%. Deja se stabilizează o creştere economică în România între 3,2% şi 3,4%. Cred că va fi cea mai mare creştere economică din România. E prematur să vii cu măriri de taxe. Dar noi avem, în cererea de plată nr 4, reforma fiscală. Acel lucru nu poţi să îl faci peste noapte, pentru că este o reformă fiscală de fond. Nu este că scoţi nişte excepţii, lucru care s-a întâmplat anul trecut, când aveam un deficit, în septembrie, de 6,8%. Şi am respectat ceea ce am convenit cu Comisia”, a arătat Ciolacu.

Premierul a subliniat că ”reforma fiscală se va discuta la începutul anului viitor, se va aproba la jumătatea anului, cu şase luni înainte de a începe un an fiscal”.

”Vestea bună este că Comisia a înţeles foarte bine că este perioada de dezvoltare cea mai mare a României şi noi am ajuns acum, în primele luni, cu cheltuieli pe investiţii de 47 de miliarde. Niciodată nu s-a întâmplat acest lucru în România. Aproape 10 miliarde de euro, după 5 luni investite în infrastructuri majore din România”, a completat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.