Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că dacă Guvernul României şi această coaliţie nu ar fi venit cu acest pachet de asumare, România ar fi rămas şi ar fi intrat într-o procedură de blocare a fondurilor europene, fiind vorba de 70 de miliarde de euro. ”Nu cred că am luat vreo măsură acum ca să sărăcească pe cineva, mai ales că pe niciun om de rând nu afectează. Nu cred că mediul de afaceri este atât de lovit, în urma acestor măsuri”, a mai spus şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În criză socială, vă spun, Ciolacu pleacă de la Guvern, la criză socială pleacă primul-ministru cu Guvern cu tot, ca să nu îi prindă lumea cu furci, dar ar fi afectat tot mediul de afaceri şi România în ansamblul său”, a spus premierul despre adoptarea măsurilor fiscale.

El a arătat că, ”dacă Marcel Ciolacu, Guvernul României şi această coaliţie nu ar fi venit cu acest pachet de asumare, România ar fi rămas şi ar fi intrat într-o procedură de blocare a fondurilor europene. 70 de miliarde de euro, În acest moment, pe exerciţiul financiar trecut, care se închide pe 31 decembrie, pe PNRR şi pe cel viitor, sunt 70 de miliarde de euru. Fără ei, România nu se poate dezvolta”, a spus Ciolacu, precizând că cea mai mare miză este PNRR.

”Acolo sunt toate reformele pe care România nu le-a făcut de 32 de ani, dacă noi pierdem acest tren..Eu am spus că nu umblu la nicio reformă, că negociem reformele că vedem cu implementarea, e cu totul altă discuţie i e normal că e un parteneriat între Comisie şi celelalte state. Dacă nu facem aceste reforme, România nu are nicio şansă să adere în următorii trei, patru nai, la OECD”, a mai declarat Ciolacu.

”Nu cred că am luat vreo măsură acum ca să sărăcească pe cineva, mai ales că pe niciun om de rând nu afectează. Nu cred că mediul de afaceri este atât de lovit, în urma acestor măsuri, plus că sunt nişte măsuri pe care le luăm până venim cu reforma fiscală, ea este prevăzută în cererea de plată numărul 4”, a mai afirmat Ciolacu,

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.