Premierul Marcel Ciolacu a explicat, chestionat despre explozia care a avut loc pe şantierul Autostrăzii Moldova urmată de incendiu şi soldată cu patru morţi şi cinci răniţi, că este un accident de muncă şi a intrat procuratura pe fir în acest caz. „Toată lumea face o anchetă amplă şi aşteptăm raportul foarte clar. Sunt ferm convins că Ministerul Transporturilor a stat de vorbă, fiindcă sunt sub contract, dar să aşteptăm răspunsul de la autorităţi şi ancheta propriu-zisă. Haideţi să vedem ce s-a întâmplat cu adevărat. Eu aş pleca de la proiectare. S-a proiectat peste magistrala lui Transgaz. Ştiţi că aveau loc şi înlocuire în anumite locuri ale magistralei”, a mai precizat şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este un accident de muncă. A intrat procuratura. Toată lumea face o anchetă amplă şi aşteptăm raportul foarte clar. Multe firme au cu statul român. Repet, este un accident de muncă. Sunt ferm convins că Ministerul Transporturilor a stat de vorbă, fiindcă sunt încă sub contract, dar să aşteptăm răspunsul de la autorităţi şi ancheta propriu-zisă. Haideţi să vedem ce s-a întâmplat cu adevărat. Eu aş pleca de la proiectare. Deci s-a proiectat peste magistrala de gaze a lui Transgaz, de când ştiţi că aveau loc şi înlocuiri ale magistralei. Nu este singurul loc unde se întâmplă aşa ceva. Haideţi să aşteptăm ancheta şi sunt ferm convins că vom afla cu toţii adevărul. Oricum condoleanţe familiilor şi e un moment neplăcut. ”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Buzău. 

„Sunt ferm convins că veţi afla tot adevărul”, a spus Ciolacu, întrebat dacă în opinia sa cineva a greşit,  o instituţie a statului superviza lucrările de acolo.

Autorităţile din Vrancea au activat, în noaptea de miercuri spre joi, Planul Roşu de Intervenţie, după ce un incendiu a cuprins o magistrală de gaz, pe şantierul Autostrăzii Moldova. Patru muncitori ai firmei care lucrează la construcţia autostrăzii au murit, iar alţi cinci au fost răniţi.
 
Reprezentanţii companiei Transgaz afirmă, referitor la explozia urmată de incendiu produsă pe şantierul Autostrăzii Moldova, că incidentul a avut loc întrucât „constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile avizului de amplasament” şi că acesta nu deţine „avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”.
 
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) precizează că documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire pe şantierul lotului 1 al Autostrăzii Focşani-Bacău, unde a avut loc o explozie urmată de incendiu şi soldată cu patru morţi şi cinci răniţi, a fost realizată pe baza tuturor avizelor necesare, obţinute inclusiv de la Transgaz. ”Antreprenorul, prin subcontractantul de specialitate, a depus la Transgaz Documentaţia Tehnică necesară relocării efective a conductei de gaz care intersectează autostrada.
 
Din informaţiile pe care le avem pânâ la această oră, Antreprenorul Spedition UMB nu efectua lucrări de relocare a reţelei de gaz, ci doar lucrări de îmbunătăţire a terenului de fundare a corpului autostrăzii”, a transmis CNAIR. CNAIR a revenit ulterior asupra unei date menţionate în comunicat, precizând că a fost vorba despre o eroare de tehnoredactare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.