Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, că două dintre proictele pe care Guvernul şi-a asumat răspundere sunt în procedură parlamentară, ceea ce ar reprezenta un conflict juridic de natură constituţională. PSD va contesta la CCR legea care abrogă OUG 51/ 2019 şi legea care prorogă unele termene din justiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există un conflict juridic, atâta timp cât o lege există în Parlament, ea să fie asumată de Guvern”, a spus Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei comune a Camerei Deputaţlor şi Senatului.

”Cea cu plafoanele, este o lege premergătoare bugetului de stat. Din discursul primului ministru, am dedus că doreşte să vină şi cu asumarea răsunderii pe buget. Noi ne menţinem părerea că bugetul de stat este cea mai importantă lege, anual, care trebuie dezbătută în Parlament”, a mai spus Ciolacu. 

Acesta a afirmat că, dacă se va asuma răspunderea pe Legea bugetului, PSD va depune un proiect  de lege pentru dublarea alocaţiilor copiilor.

”Acest lucru, anul trecut l-a făcut şi PNL, şi nu cred că au ceva împotrivă ca PSD să vină anul acesta cu acelaşi amendament. Ce suportă bugetul Roâniei este atributul Guvernului. Veniturile copiilor sunt mult prea mici pentru timpurile de astăzi”, a spus Ciolacu, apreciind că rolul Parlamentului este de a face legi.

Ciolacu a mai afirmat că legile privind progarea unor termene din justiţie şi cea privind transportul  sunt în procedură avansată în Parlament şi este posibil ca săptămâna viitoare să fie adoptate.

”Nu înţelegem de ce s-a venit cu asumarea. Considerăm că este un conflict constituţional, atâta timp cât ele sunt în dezbatere parlamentară să vii cu asumarea. Cele două legi care sunt în dezbatere, noi vom sesiza”, a mai spus Ciolacu, apreciind că ”trebuie să laşi Parlamentul să lucreze”.

În schimb, Ciolacu a spus că PSD nu va depune moţiune de cenzură după asumarea răspunderii pe cele trei proiecte de legi. 
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.