Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, vineri, că o eventuală evaluare a miniştrilor este "atributul prim-ministrului", în contextul cererilor de demisie venite dinspre reprezentanţi ai PNL la adresa ministrului social-democrat al Sănătăţii şi dinspre membri ai PSD la adresa ministrului liberal al Energiei. "Dacă domnul Tudose are o expertiză în domeniul economic şi energetic, nu ştiu expertiza domnului Rareş Bogdan în zona medicală, dacă puteţi dumneavoastră să mi-o detaliaţi, aş fi foarte încântat”, a declarat Marcel Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Prahova, dacă este nevoie de o evaluare a activităţii miniştrilor, în contextul cererilor de demisii şi dintr-o parte şi din cealaltă a celor două mari formaţiuni politice care compun coaliţia de guvernare, liderul PSD a răspuns că acesta este "atributul primului ministru".
 
"Evaluarea miniştrilor o face prim-ministrul în coaliţie, dacă vrem să trăim într-o coaliţie normală şi într-o Românie normală”, a susţinut el.
 
Liderul PSD a fost întrebat şi despre declaraţiile lui Rareş Bogdan, în acest context el arătând că "chiar vorbim împreună cu domnul Rafila de lucruri serioase, nu aş vrea să vorbesc despre domnul Rareş Bogdan”.
 
"PSD şi-a asumat această responsabilitate, nu a stat în continuare cu sondajele de opinie şi în tribună să atace puterea, s-a implicat şi şi-a asumat cel mai greu minister şi cel mai important în plină pandemie: Ministerul Sănătăţii. Cu curaj şi cu determinare. Dacă domnul Tudose are o expertiză în domeniul economic şi energetic, nu ştiu expertiza domnului Rareş Bogdan în zona medicală, dacă puteţi dumneavoastră să mi-o detaliaţi, aş fi foarte încântat”, a afirmat Marcel Ciolacu.
 
Liderul PSD a ţinut să arate că "nu există căsnicie perfectă".
 
"Haideţi să depăşim perioada în care căutăm vinovaţi, fiindcă atuncea o să ne întoarcem iarăşi la un guvern instabil şi ineficient. (...) Avem un guvern stabil, cu o majoritate covârşitoare în Parlament, sperăm să devină un Guvern eficient cât mai repede şi se vede că măsurile se iau foarte repede pe fiecare zonă - justiţie, sănătate, energie - şi să livrăm românilor conform aşteptărilor care le au în acest moment de la noi şi nu certuri sau discuţii. Nu există căsnicie perfectă", a adăugat preşedintele PSD.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, afirma miercuri că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în chestiunea certificatului verde, ”a jucat cu ochii la sondaje şi nu cu ochii la sănătatea românilor”, iar social-democraţii trebuie să înveţe să respecte PNL dacă vor să continue coaliţie, pentru că nu se poate ca cineva să fie şmecher şi cineva să plătească costurile guvernării.

Liberalul mai afirma că o reevaluarea a coaliţiei peste un an se impune, dacă nu se fac reformele promise. În replică, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut o şedinţă a coaliţiei şi acuză PNL că ”a rămas captiv în paradigma coaliţiei cu USR, când se războiau cu tănculeţe pe covoraş”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.