Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că ”este inuman să vorbim de o decizie de a avea sub 10% o mărire a pensiilor”. El dă asigurări că pensiile vor fi majorate de anul următor, subliniind că o decizie în acest sens a fost luată şi de către liderul PSD şi de către liderul PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu ştiu ce deranj a fost că am venit cu anumite soluţii la început de sesiune parlamentară, cu o viziune pe anul viitor, pe urmă să urmeze să fie discutate şi normal, să fie sustenabil. Am zis: dom-le haideţi să venim din noiembrie - ar fi o premieră în cei 30 de ani de la Revoluţie să venim cu legea bugetului în noiembrie, să avem timp să o dezbatem, cea mai importantă lege care este votată în Parlament. Din punctul meu de vedere şi al colegilor mei, celor care am făcut impactul bugetar, repet, am părerea că va fi o creştere economică mai mare, ne încadrăm, este inuman să vorbim de o decizie de a avea sub 10% o mărire a pensiilor”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la România Tv.
 
Ciolacu a explicat că legea prevede că pensiile trebuie actualizate cu inflaţia din anul anterior, când indicele inflaţiei a fost mai mic de 5 procente. 
 
”Noi vorbim acum de două lucruri distincte: de o mărire şi de o respectare a legii, că trebuie să respecţi legile în România. Când măreşti, măreşti la fel şi cel care are 1.500 de lei şi cel care are 20.000 de lei. Trebuie să creezi o echitate socială. În acel moment, intervii pe categorii, exact cum am făcut în Sprijin pentru România şi în primul pachet social când am intrat la guvernare. E normal să ai abordări diferite. (...) Trebuie să venim cu un pachet întreg şi acest pachet eu vreau să-l discutăm în coaliţie, cu perspectiva de la 1 ianuarie. Pensiile se vor mări, e o decizie luată deja şi de către mine şi de către primul ministru, se vor mări”, a susţinut liderul social-democrat.
 
Întrebat dacă PSD îl ”dă afară” pe ministrul Muncii, Marius Budăi, după ieşirea sa publică în care a vorbit despre majorări de pensii, liderul PSD a răspuns: ”Dai afară miniştri care nu fac nimic, nu care muncesc!”.
 
De asemenea, întrebat dacă îl schimbă din funcţie pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, Ciolacu a răspuns: ”Nu schimb pe nimeni, dom-le!”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.