Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, critică dur ieşirea primului ministru Ludovic Orban la adresa CCR, susţinând că afirmaţiile premierului reprezintă un atac la adresa statului de drept.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am întâlnit până acum, în 30 de ani de democraţie, un asemenea discurs. Cred că a uitat ce este, ce funcţie ocupă, în statul român. E primul ministru, adică na! Pilonul principal al unui stat de drept este CCR. Dacă PSD-ul ar fi atacat vreodată statul de drept... El asta face acum, primul ministru al României atacă statul de drept printr-o aşa...o poleială pusă peste tot, sunt politruci... Şi în Statele Unite membrii Curţii Constituţionale sunt aleşi de către organismul baza democraţiei, de către Parlament. Aşa se întâmplă peste tot în lume. Că-ţi convine sau nu-ţi convine decizia, e treaba ta! Ca şi prim ministru nu ai dreptul să comentezi o decizie a CCR-ului într-un stat democratic, dacă vrei să aperi statul de drept real nu statul de drept care e în mintea lui Ludovic Orban”, a afirmat Marcel Ciolacu joi seară, la Antena 3.

El spune că premierul foloseşte ”frânturi din Constituţie” şi că o să îi trimită premierului textul legii fundamentale ”poate o citeşte întreagă”.

Acesta susţine că se aştepta ca premierul să explica ce face pentru a stopa pandemia ”nu lupta lui cu CCR-ul”. 

Premierul Ludovic Orban a declarat că s-au stabilit alegerile parlamentare pentru data de 6 decembrie, în baza prevederilor constituţionale şi în baza legislaţiei în vigoare. Orban a criticat deciziile Curţii Constituţionale şi a arătat că trebuie schimbată componenţa acesteia, pentru a elimina ”politrucii”.

”Daţi-mi voie să spun câteva cuvinte despre decizia Curţii Constituţionale care mi se pare abracadabrantă, mi se pare o încălcare flagrantă a Constituţiei de către organismul care trebuie să fie paznicul Constituţiei. Aşa ceva, vă mărturisesc, trebuie schimbat ceva, nu se mai poate aşa. Trebuie schimbată componenţa Curţii Constituţionale, trebuie eliminaţi politrucii de acolo, trebuie să intre numai magistraţi cu carieră serioasă în spate, nu oameni care au făcut politică şi sunt numiţi acolo ca să răspundă la comenzi politice. Ca să nu spun că multe din deciziile alea vin împotriva intereselor fundamentale ale României”, a adeclarat premierul, joi seară, la Digi 24. 
 

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.