Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că atâta timp cât va conduce partidul nu va duce anumite decizii către cazuri personale, atunci când anumiţi membri sunt anchetaţi pentru fapte de corupţie, şi va discuta cu liderii formaţiunii care va fi abordarea partidului în astfel de cazuri, precum cele ale Sorinei Pintea şi Luminiţei Jivan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ciolacu a fost întrebat, luni, dacă a aflat de propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, de suspendare din partid a fostului ministru al Sănătăţii Sorina Pintea.  
 
"Am luat act de propunerea domnului Zetea. Nu e un lucru de ascuns faptul că eu mâine (marţi - n.r.) voi avea o şedinţă informală cu toţi presedinţii de organizaţii judeţene. Nu pot să adopte ceva într-o şedinţă informală. (..) Nu e un caz, vom discuta tot contextul. (...) 
Cât timp conduc partidul nu o să duc anumite decizii către cazuri personale. Vom lua în discuţie care este abordarea partidului în astfel de cazuri”, a afirmat Ciolacu. 
 
Întrebat dacă va recomanda celor din organizaţia PSD Caraş-Severin să demisioneze, liderul PSD a spus: "Vom lua o decizie. Cu cei de la Caraş am avut azi dimineaţă o discuţie. Concluzia să o comunice cei de la Caraş”.
 
Marcel Ciolacu a fost întrebat şi dacă va lăsa organizaţiile judeţene să decidă măsurile care vor fi luate în cazurile Sorina Pintea şi Luminiţa Jivan, el spunând: "Nu, este o decizie care afecteaza întregul partid şi va fi o decizie care să o iau împreună cu preşedinţii de consilii judeţene şi pe urmă o comunicăm”.
 
Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, acuzată de luare de mită, a primit sâmbătă mandat de arestare pentru 30 de zile, conform deciziei Tribunalului Bucureşti.

Pintea a fost reţinută de DNA sâmbătă dimineaţă, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Conform referatului cu propunerea de arestare preventivă, Sorina Pintea a exclamat ”Super tare!” după ce a aflat că că a primit suma de 120.000 de lei pentru contractul de modernizare a unui bloc operator la Spitalul Judeţean, dar şi ”Perfect!”, în momentul în care a aflat că i-a fost acceptată propunerea de a-i fi remis echivalentul a 7% din valoarea contractului.

În 13 decembrie, la DNA Timişoara au fost audiaţi deputatul Luminiţa Jivan de la Caraş-Severin, fostul ministru al Apărării şi vicepremier Mihai Fifor, dar şi fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc. Aceştia au fost chemaţi deocamdată ca martori în dosarul  şpăgilor adunate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara pentru PSD Arad.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.