Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, la Parlament, că în opinia sa, ”starea de alertă nu mai trebuie prelungită pe teritoriul României. ”Poate ar fi fost oportun, în cazul în care nu am fi găsit o soluţie în zona de energie, să avem o stare de urgenţă pe energie”, a arătat liderul social-democrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am avut discuţia cu domnul Rafila, dar în schimb pot să vă spun părerea mea, foarte sincer. Cred că starea de alertă nu mai trebuie prelungită pe teritoriul României. Poate ar fi fost oportun, în cazul în care nu am fi găsit o soluţie în zona de energie, să avem o stare de urgenţă pe energie, dar stare de alertă pe pandemie, părarea mea este că nu mai trebuie prelungită”, a spus Ciolacu. 

 

El a arătat că, ”atunci când erau în Opoziţie, tot timpul au comentat că eram tot timpul defazaţi de restul Europei”.

”Cred că trebuie să intrăm în aceeaşi logică ca restul Europei”, a spus Marcel Ciolacu, arătând că la capitolul imunizare stăm bine, pentru că, ”în Bucureşti, mi se pare că s-a depăşit 80%”.

”Ştiţi foarte bine că am fost unuil dintre cei mai mari susţinători ai vaccinării şi cred că în continuare că cel puţin o doză ar trebui să se vaccineze, şi asta e realitatea, nu că e un success imunizarea prin boală. Vedeţi ce măsuri s-au luat de când a venit domnul Rafila şi ce măsuri nu s-au luat până să vină domnul Rafila. E foarte greu să recîştigi credibilitatea românilor, după un şir întreg de gafe şi de necomunicare”, a explicat Ciolacu.

Preşedintele PSD a explicat şi despre starea de urgenţă pe energie, afirmând că, ”dacă nu se găsesc reguli şi vedem că încă nu au fost impuse contractele bilaterale şi nu se acţionează şi pe aceste zone (..) în cazul în care nu se găseşte aşa ceva, logic ar fi fost o stare de urgenţă”.

”Sper să nu ajungem acolo. În starea de urgenţă se suspendă contractele şi ai fi putut să câştigi timp. Sperăm ca prin acest act normativ, să nu fie necesar”, a spus Marcel Ciolacu, precizând că nu a avut o discuţie cu preşedintele României, despre instituirea unei stări de urgenţă. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.