Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, răspunde acuzaţiilor preşedintelui Klaus Iohannis. pe care îl cataloghează drept "un politruc” care îl "cocoloşeşte” pe şeful Guvernului, Ludovic Orban. Ciolacu susţine că PNL este responsabil pentru starea sistemului sanitar, afirmând că 17 din ultimii 30 de ani acest domeniu a fost condus de liberali. "E ruşinos unde s-a ajuns, este ruşinos din partea unui preşedinte care coboară ştacheta atât de jos într-o luptă politică care nu este a lui. Preşedintele are alt rol constituţional. E campanie electorală ce face preşedintele”, susţine liderul social-democrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Continuă acelaşi tir asupra opoziţiei. Câteodată mă întreb, cred că ne-a luat locul Iohannis, fiindcă el se crede în opoziţie, totuşi este preşedintele României, are toate pârghiile constituţionale, inclusiv guvernul său. E ruşinos unde s-a ajuns, este ruşinos din partea unui preşedinte care coboară ştacheta atât de jos într-o luptă politică care nu este a lui. Preşedintele are alt rol constituţional. E campanie electorală ce face preşedintele”, a afirmat liderul PSD, miercuri seară, la România Tv. 
 
Acesta a susţinut că şeful statului îşi doreşte puterea totală. 
 
"Măcar să vă plătească la televiziuni timpii de antenă în care intră şi face campanie electorală. (...) Cred că s-a obişnuit toată lumea - şi pesediştii şi românii – s-au obişnuit cu aceste atacuri”, a adăugat Marcel Ciolacu. 
 
Acesta a afirmat că ieşirile publice ale şefului statului le-au adus un "beneficiu financiar” celor de la PSD: nu mai fac sondaje de opinie pentru că s-au obişnuit că, atunci când iese preşedintele, PNL nu stă bine în sondaje. 
 
Marcel Ciolacu a mai acuzat că preşedintele Klaus Iohannis are "atitudine de dictator”, catalogându-l pe acesta drept "un politruc ajuns preşedintele României”.
 
"Cum să vii tu după 6 ani de preşedinte să-l cocoloşeşti pe Orban care e cel mai slab din ultimii 30 de ani?”, a mai spus Ciolacu.
 
"Eu îi înţeleg disperarea: este guvernul său, este partidul său, tot sistemul de sănătate e construit pe legile PNL, din 2006, legea sănătăţii a fost promovată de PNL prin asumarea răspunderii şi a fost modificată tot de guvernul său, de guvernul Cioloş, când a fost politizat tot sistemul de sănătate”, a mal afirmat liderul PSD. 
 
Acesta a adăugat că anul trecut au tăiat 23% din bugetul Ministerului Sănătăţii.
 
"Cu ce e de vină PSD în toată această ecuaţie, când 17 ani la conducerea Ministerului Sănătăţii au fost reprezentanţi ai PNL?”, a spus Ciolacu.
 
El a afirmat că Guvernul a pierdut "bătăliile” în ceea ce priveşte criza sanitară, dar şi în ceea ce priveşte învăţământul, economia sau agricultura. 
 
Marcel Ciolacu se arată convins că după alegerile parlamentare România va avea restricţii şi mai dure şi promite că, dacă va câştiga alegerile, PSD va avea o altă abordare în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.