Preşedintele PSD Marcel Ciolacu se declară convins că PSD va câştiga alegerile prezidenţiale din anul 2024, el subliniind că este „foarte probabil” ca nu preşedintele PSD să fie candidatul pentru funcţia supremă în stat, după 20 de ani de eşecuri în care şefii de partid au fost candidaţii la preşedinţie. „Deci undeva nu funcţionează şi atuncea intri în teoria idiotului în care continui să faci acelaşi lucru dar aştepţi alt rezultat sau încerci să schimbi lucrurile”, afirmă Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am deschis în interiorul partidului o discuţie, trebuie să încercăm să învăţăm din întâmplările din trecut şi din greşelile celorlalţi. Şi dacă facem o analiză mai profund vedem că toţi cei care au candidat pentru cea mai înaltă funcţie în statul român din funcţia de preşedinte al PSD-ului nu au reuşit să câştige, în afară de domnul preşedinte Ion Iliescu. Cunoaştem cu toţii istoria şi cum a fost şi cum s-a intrat în turul doi şi cu cine. De acolo, se vor face 20 de ani cu toate aceste încercări”, a afirmat Ciolacu într-o emisiune difuzată sâmbătă seară, la Digi 24. 
El s-a arătat convins că PSD va avea succes la viitoarele alegeri prezidenţiale.
„Sunt convins că în 2024 PSD din nou va da preşedintele României dacă vom continua această linie de modernizare, de reformă a partidului şi de câştigare, din nou, a încrederii populaţiei”, a declarat Ciolacu.
El subliniază că este „foarte probabil” ca la acel scrutin candidatul PSD să nu fie preşedintele partidului, pe considerentul că „nu poţi să ai dorinţa de avea alt scor sau alt efect folosind aceeaşi formulă”. 
„Deci undeva nu funcţionează şi atuncea intri în teoria idiotului în care continui să faci acelaşi lucru, dar aştepţi alt rezultat sau încerci să schimbi lucrurile. Important este că am luat decizia, importat este că partidul este încântat de acest lucru, înclin foarte mult spre faptul ca preşedintele partidului să nu fie şi candidatul. Radicalizezi în momentul în care eşti preşedintele unui partid, automat radicalizezi foarte mult”, consideră Ciolacu. 
El susţine că şi-ar dori să fie „primul preşedinte de partid care a câştigat toate alegerile din 2024, inclusiv cele prezidenţiale”.
Actualul preşedinte al PSD consideră că predecesorul său Ion Iliescu este cel datorită căruia există democraţia în România
„Mut hulitul comunist Ion Iliescu a lăsat această ţară să o ia în direcţia de democraţie”, spune Marcel Ciolacu.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.