Marcel Ciolacu a anunţat vineri că a fost sunat de către premierul Florin Cîţu, iar discuţia a avut în vedere stabilirea unei întâlniri săptămâna viitoare pentru a vorbi despre principiile şi mecanismele cele mai bune pentru abordarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Liderul PSD a adăugat că este salutară decizia premierul de a prezenta PNRR în Parlamentul României şi îi va propune şefului Guvernului să îi pună la dispoziţie toţi specialiştii PSD de care are nevoie pentru a fi finalizat Planul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am avut o discuţie telefonică cu prim-ministrul pentru a avea o întâlnire săptămâna viitoare ca să stabilim principiile şi mecanismele cele mai bune pentru abordarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, dacă a fost contactat de către premier în cursul zilei de ieri sau astăzi.

 Chestionat dacă prim-ministrul i-a transmis că va veni să prezinte PNRR în Parlament, Ciolacu a răspuns: „Nu am avut… dar cred că decizia luată la Bruxelles, împreună cu comisarii europeni şi preşedinta Comisiei, a fost ca acest Plan să fie prezentat în Parlamentul României. În toată Europa, PNRR a fost prezentat în Parlament. (...) Am salutat decizia prim-ministrului Florin Cîţu, după ce s-a întors de la Bruxelles, de a prezenta Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în Parlamentul României şi de a avea o discuţie aplicată cu Opoziţia, respectiv cu PSD. Credem că este cel mai bun lucru faptul că prim-ministrul României a ajuns la concluzia că nu este un PNRR al Guvernului sau al unei coaliţii, este Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României”. 

Întrebat dacă a fost sunat de premier sau el viceversa, liderul PSD a replicat: „V-am răspuns. Am avut o discuţie telefonică cu premierul. Prim-ministrul României a iniţiat apelul. Era şi greu să sun eu. Noi suntem în Opoziţie, nu vrem să deranjăm premierul”. 

Chestionat mai departe, dacă în acest context, PSD mai ia în calcul să facă grevă parlamentară, Marcel Ciolacu a precizat: „Am specificat foarte clar că vom intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat în Parlament, până când va fi înaintat Comisiei Europene. După cum bine ştim, acest plan încă nu este definitivat. Chiar o să îi propun domnului prim-ministru să îi punem la dispoziţie toţi specialiştii PSD de care are nevoie ca acest Plan să fie definitivat cât mai repede”. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.