Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, în cadrul şedinţei de Guvern de vineri, va fi adoptată o hotărâre prin care facilităţile de transport pentru studenţi ajung la 90%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Adoptăm astăzi şi proiecte de hotărâri de guvern prin care facilităţile de transport pentru studenţi cresc de la 50% la 90%”, a transmis Ciolacu, la începutul şedinţei Executivului.
 
El a adăugat că vor fi acordate reduceri şi pentru românii înscrişi la instituţii de învăţământ din străinătate.  
 
“Acordăm pentru prima dată reducere şi pentru cetăţenii români înscrişi la instituţii de învăţământ din străinătate, la forma de învăţământ cu frecvenţă. Pentru elevi, doamna ministru a venit să simplificăm modalitatea prin care se acordă gratuitatea şi de asemenea, extindem lista de beneficiari”, a anunţat Marcel Ciolacu.
 
Ministerul Educaţiei anunţa, luni, că va propune ca proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenţilor să fie inclus pe ordinea de zi a şedinţei Executivului, precizând că această hotărâre nu putea fi adoptată înainte de intrarea în vigoare a Legii învăţământului superior. ”Menţionăm că procedura de acordare a reducerii pentru transport, prevăzută în Hotărârea nr. 42/2017, nu a suferit modificări şi că singurele modificări aduse prin Legea învăţământului superior nr. 199/2023 vizează creşterea procentului decontat de statul român din suma totală a biletului şi vârsta beneficiarilor”, transmiteau reprezentanţii ministerului.
 
Anterior, preşedintele PMP, Eugen Tomac, afirma că marea reformă a statului în România educată începe cu sancţionarea studenţilor, după ce, în ciuda legii în vigoare care le asigură o reducere de 90% la preţul biletelor de tren, studenţii sunt lipsiţi de acest drept începând de duminică, pentru că Guvernul nu a publicat normele metodologice aferente Legii învăţământului superior nr. 199/2023.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.