Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că în şedinţa de Guvern vor adopta noi acte normative în sprijinul fermierilor, stabilite împreună cu aceştia, urmând să acorde100 de euro per animal pentru crescătorii de vite de carne şi bivoliţe, plus sume proporţionale şi crescătorilor de porci şi păsări. El a mai arătat că Guvernul va analiza în şedinţă şi actualizarea subvenţiei pentru motorina folosită în agricultură în 2024, astfel că în acest an, va ajunge la valoarea maximă posibilă, adică 2 lei pe litru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Adopăm azi noi acte normative în sprijinul fermierilor, stabilite împreună cu aceştia. După sprijinul de 100 de euro pe hectar pentru fermierii din sectorul vegetal afectaţi grav de războiul din Ucraina, venim cu o schemă similară pentru crescătorii de animale. Acordăm 100 de euro per animal pentru crescătorii de vite de carne şi bivoliţe, plus sume proporţionale şi crescătorilor de porci şi păsări. Sunt bani necesari pentru a compensa creşterea preţurilor la furaje, combustibili, utilităţi şi forţă de muncă”, a spus premierul în deschiderea şedinţei Executivului. 
 
”În total, alocăm peste 72 de milioane de euro crescătorilor de animale. Îi asigur pe fermierii români că vom continua să-i susţinem, iar ministrul Agriculturii are încă multe proiecte în acest sens”, a mai spus Ciolacu. 
 
Premierul a mai arătat că Guvernul va analiza în şedinţă şi actualizarea subvenţiei pentru motorina folosită în agricultură în 2024.
 
”În acest an, vom ajunge la valoarea maximă posibilă, adică 2 lei pe litru. Asta înseamnă că fermierii vor primi în total ca subvenţie 25% din costul cu motorina folosită în lucrările agricole”, a subliniat premierul Ciolacu. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.