Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, marţi seară, că va analiza dosarul de plagiat al rectorului Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, şi va lua o decizie ”în cadrul legal”. Întrebat cum poate fi cineva rector cu o decizie de plagiat, Cîmpeanu a afirmat: ”Nu ştiu dacă poate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Cîmpeanu a fost ntrebat, marţi seară, la Digi 24, cum poate să fie rector cineva cu decizie de plagiat, cu referire la cazul rectorului Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, şi a afirmat: ”Nu ştiu dacă poate să rămână. Ieri am primit la Minister o informare, o analizăm şi vedem. S-ar părea că lucrurile nu sunt deloc bine. Toate măsurile luate trebuie să se deruleze în cadru legal. Nu vreau să mă antepronunţ. Am primit şi eu  astăzi dosarul, îl voi analiza”.

Potrivit www.edupedu.ro, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) a constatat că rectorul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, este “vinovată de săvârşirea plagiatului”, mai precis “plagiat masiv de blocuri de texte” în mai multe articole ştiinţifice pe care le semnează în calitate de coautor.

De asemenea, Cîmpeanu a fost întrebat despre suspiciunea de plagiat în cazul rectorului Academiei de POliţie şi a precizat: ”Dacă în cazul de la Arad am primit astăzi o informare din partea unui Consiliu abilitat să cerceteze astfel de lucruri, la Academia de Poliţie, trebuie să vă spun chiar dacă supăr, că am cunoştinţă doar de informaţiile din presă şi nu de entităţi. Nu avem o decizie a unei entităţi abilitate să facă această analiză. Ministerul Educaţiei are datoria de a verifica. Odată semnalat în presă, o să solicităm sau poate solicită chiar cel în cauză să fie verificat. Aşa e mai elegant”.

Potrivit www.pressone.ro, David Nicolae Ungureanu, noul rector al Academiei de Poliţie, a plagiat în cele două teze de doctorat care i-au adus, la interval de patru ani, un dublu titlu de doctor – în Ştiinţe militare şi în Drept.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.