Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a declarat că va decide în viitorul apropiat dacă va candida pentru un nou mandat ca independent sau din partea unui partid, precizând că "toţi cei care înţeleg că sprijinul acordat Moldovei înseamnă dezvoltarea României îi vor fi parteneri“. El a spus că Moldova este "o provincie caralegiană", care în momentul de faţă nu îşi găseşte nici candidaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, marţi, de jurnalişti dacă a luat o decizie privind candidatura sa pentru un nou mandat la Primăria Iaşi, Mihai Chirica a spus că va anunţa în curând dacă va merge independent sau va intra într-un partid.

"În curând voi anunţa dacă voi candida independent sau pe listele unui partid, că de candidat voi candida. Suntem o provincie caralegiană (n.r. - caragialiană), în momentul de faţă nu ne găsim nici candidaţii. Una peste alta, va trebui să iau şi eu o cale pe care să merg. Ea poate fi definită, trasată de nişte principii. Principalul principiu este conlucrarea cu Iaşiul şi Moldova, pentru dezvoltarea acestei regiuni. Toţi cei care înţeleg că atenţia asupra noastră este esenţială pentru dezvoltarea României sunt partenerii mei”, a afirmat primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Totodată, Chirica a invocat sprijinul pe care preşedintele Klaus Iohannis îl acordă Moldovei, întrucât a promulgat legea privind autostrada Iaşi-Târgu Mureş.

Edilul a mai spus că a făcut în ultimul timp mai multe sondaje la Iaşi şi că va prezenta rezultatele în perioada umătoare.

Surse din mediul politic ieşean afirmă că primarul Mihai Chirica a avut discuţii în ultima perioadă cu PNL, dar şi cu PSD, pentru candidatura sa la primărie, însă deocamdată nu a fost luată nicio hotărâre.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.