Proiectul de lege privind certificatul verde ar putea fi adoptat până la finalul anului, o sesiune extraordinară urmând a fi convocată săptămâna viitoare, au declarat surse politice pentru News.ro. În urma discuţiilor din coaliţia de guvernare, a reieşit că certificatul COVID ar putea fi adoptat prin dezbatere în Parlament, în cele două Camere, deoarece premierul Nicolae Ciucă nu este de acord cu varianta asumării răspunderii Guvernului în Parlament. O nouă şedinţă a coaliţiei va avea loc la 16.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Nicolae Ciucă este aşteptat, miercuri, să vină în Parlament, pentru dezbaterea proiectului bugetului de stat pe 2022.

Liderii coaliţiei au convenit că vor mai avea o discuţie, la Parlament, cu premierul, şi vor lua decizia privind forma prin care se va adopta certificatul verde, proiect de lege sau asumarea răspunderii Guvernului. 

În urma discuţiilor din coaliţie de la ora 14.00, certificatul verde ar urma să fie adoptat într-o sesiune extraordinară, până la finalul acestui an.

Astfel, s-a stabilit că este nevoie şi de o modificare, în sensul în care acest certificat nu poate fi impus parlamentarilor, pentru că, spun sursele, ar putea fi o prevedere neconstituţională, având în vedere mandatul dat de alegători aleşilor să îi reprezinte în Parlament.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, este aşteptat astăzi să anunţe forma finală a proiectului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.