Social-democraţii lucrează în aceste zile la structura Cabinetului şi la liderii din partid care vor prelua ministere, în guvernarea alături de PNL şi UDMR. Deja în partid s-a stabilit că miniştrii PSD vor fi din prima linie a partidului. Surse din PSD au precizat pentru News.ro că numele vehiculate în noul Guvern sunt Alexandru Rafila, la Sănătate, Vasile Dîncu, la Apărare, Sorin Grindeanu, vicepremier şi ministru al Transporturilor şi Gabriela Firea, la Muncă. Ministerul Fondurilor Europene ar urma să fie condus de Florin Jianu, dacă ministerul va fi revendicat de PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Guvernul PNL-PSD-UDMR se va păstra cel mai probabil numărul de ministere actual, respectiv 18, cu doi vicepremieri de la partidele care nu au prim-ministrul. Iniţial, se dorea înfiinţarea a două noi ministere, unul pe social şi unul pe IMM-uri, însă nu s-a ajuns la un acord în acest sens.

PSD doreşte să aibă mai multe ministere decât cei de la PNL, pentru a păstra ponderea partidelor în Parlament, conform rezultatului alegerilor din 2016.

Secretarul general al partidului, Paul Stănescu, afirma, recent, la antena 3, că PSD va avea 9 sau 10 portofolii în Executiv, fiind vizate Secretarul General al Guvernului, cu rang de ministru, Ministerul Finanţelor, ca principal minister avizator, Apărarea, ca minister de forţă, Sănătatea şi Munca, precum şi Fondurile Europene.

Atât Transporturile cât şi Ministerul Finanţelor reprezintă un subiect de negociere, încă, între PNL şi PSD, cele două ministere fiind dorite de ambele formaţiuni.

Surse politice au precizat pentru News.ro că vicepremierii din noul Executiv ar putea fi Kelemen Hunor şi Sorin Grindeanu. Secretariatul General al Guvernului ar putea fi condus de Mihai Busuioc sau Titus Corlţean.

La Ministerul Finanţelor a fost vehiculat iniţial Leonardo Badea, viceguvernator BNR, însă acesta nu ar dori să plece de la Banca Naţională. Un alt nume vehiculat pentru acest minister este economistul Adrian Câciu.

Ministerul Sănătăţii ar urma să fie condus de deputatul PSD Alexandru Rafila, iar la Ministerul Apărării ar putea merge Vasile Dîncu.

La Ministerul Transporturilor sunt vehiculaţi Sorin Grindeanu şi Razvan Cuc, iar la Ministerul Agriculturii, deputatul Adrian Chesnoiu Ministerul Muncii ar putea fi condus de senatorul PSD Gabriela Firea, iar Ministerul Fondurilor Europene, de Florin Jianu, preşedintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) şi fost ministru în Guvernul Grindeanu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.