CCR analizează pe 14 decembrie sesizările depuse de Opoziţie şi Avocatul Poporului la proiectul de adoptare a ordonanţei care modifică Codul fiscal şi care menţine suprataxarea contractelor de muncă part-time.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CCR anunţă că termenul şedinta de judecată este stabilit pentru 14 decembrie pentru două sesizări ( Avocatul Poporului şi deputaţi aparţinând Grupului Parlamentar al Uniunii Salvaţi România, deputaţi neafiliaţi) referitoare la Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale.

Deputaţii USR şi Forţa Dreptei au sesizat, miercuri, Curtea Constituţională în legătură cu legea supraimpozitării muncii part-time, „una dintre numeroasele modificări nocive aduse de coaliţia PSD-PNL-UDMR Codului fiscal, prin ordonanţă de Guvern”, a anunţat USR.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Astăzi (miercuri - n.r.), împreună cu Forţa Dreptei, contestăm la Curtea Constituţională legea de aprobare a ordonanţei care a readus nedreptatea suprataxării muncii part-time, pentru a opri un Guvern care se luptă cu cei ce muncesc cinstit. Domnul premier Ciucă a semnat o ordonanţă care a închis 180.000 de contracte de muncă. Este recordul absolut pe care nici Dragnea în prima ediţie nu l-a reuşit. Absurditatea «plăteşti pentru două ore contribuţii ca pentru opt», testată de echipa Dăncilă-Dragnea şi soldată cu un eşec răsunător, este reciclată de echipa Ciucă-Ciolacu. Doar pentru că premierul PNL şi Ministerul de finanţe PSD îi cred hoţi pe toţi şi, în loc să îi verifice pe cei care au muncă la gri, îi pedepsesc pe toţi, angajatorii s-au trezit forţaţi să plătească taxe mai mari. Unii au făcut-o, în alte cazuri, însă, zeci de mii de oameni au rămas fără loc de muncă. Socialismul din PSD a dispărut căci aleg să ia mai mulţi bani de la cei mai săraci lucrători. Liberalismul din PNL a dispărut pentru că se opun tocmai celor care aleg să muncească şi celor care creează locuri de muncă, a rămas doar un Partid Naţional Laş”, a declarat Oana Ţoiu, deputat USR şi membru în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor, potrivit sursei citate.

Suprataxarea muncii part-time încalcă mai multe articole din Constituţie referitoare la dreptul la muncă şi la aşezarea justă a sarcinilor fiscale, argumentează cele două formaţiuni politice.

Pe 16 noiembrie, Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect de lege care aduce modificări Codului fiscal în sensul în care va exista un nou mod de calcul al impozitelor pe clădiri pe baza grilei notariale, iar măsurile cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2025. De asemenea, iniţiativa legislativă prevede că suprataxarea contractelor de muncă part-time va rămâne în continuare aşa cum este prevăzută în ordonanţa Guvernului 16/2022 de modificare a Codului fiscal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.