Câteva zeci de persoane, între care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, liderul PNL, Ludov Orban, prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, senatori şi deputaţi, precum şi politicieni din conducerea judeţului Prahova, participă, luni după-amiază, la Ploieşti, la funeraliile fostului preşedinte de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Slujba de înmormântare a început la ora 12.00, la Biserica "Buna Vestire" din Ploieşti.

Mircea Ionescu Quintus va fi înmormântat cu onoruri militare, la cimitirul Viişoara.

Născut în 1917, în plin Război Mondial, Mircea Ionescu Quintus - care a încetat din viaţă vineri - s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie a fost preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator. Mircea Ionescu Quintus a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis în luna martie, cu o zi înaintea împlinirii vârstei de o sută de ani.

Ultimul eveniment public la care a participat a fost ceremonia de la Palatul Cotroceni, care a avut loc în 17 martie. Seniorul liberal a fost decorat de preşedintele Iohannis cu Ordinul "Steaua României" în grad de ofiţer, fiind al treilea preşedinte care i-a oferit o distincţie, după Ion Iliescu şi Traian Băsescu.

El a luat parte, tot în luna martie, şi la Consiliul Naţional de Coordonare al PNL, unde liberalii au stabilit calendarul şi regulile alegerilor interne din partid. „Sunt membru al PNL de 80 de ani. Împreună cu tatăl meu am trăit 100 de ani în acest partid. Nimic nu mi-a putut clinti sau mişca în vreun fel adeziunea la el şi încrederea în el. Abia aştept momentul în care să felicit pe următorul preşedinte, pe noul preşedinte al PNL, să-l asigur de sprijinul meu şi să vă asigur pe toţi care luptăm pentru victoria PNL”, le-a spus seniorul liberal mai tinerilor săi colegi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.