Preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă a afirmat că, în cazul în care creşte o singură taxă în acest an, atunci „guvernul securisto-socialist trebuie să-şi dea demisia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Coaliţia sărăciei se întâlneşte astăzi ca să schimbe sistemul de impozite. Dacă o singură taxă creşte, guvernul securisto-socialist trebuie să-şi dea demisia. În sfârşit Iohannis are ocazia să urmărească cu atenţie şi îngrijorare şi să trimită acasă acest executiv al falimentului”, a scris Cătălin Drulă, luni pe Facebook. 

Liderii coaliţiei se reunesc, luni, la ora 18.00, la Palatul Victoria, în şedinţă. Coaliţia aşteaptă de la Ministerul Finanţelor, în maximum o săptămână, analiza privind modificările la Codul Fiscal care ar urma să intre în vigoare începând de anul viitor, precum şi alte măsuri care vor fi luate de Executiv, în partea a doua a anului, pentru a combate efectele creşterii inflaţiei. Liderii politici vor discuta şi despre stadiul implementării PNRR.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce face acum „este aceeaşi meteahnă”, iar „PSD merge în aceeaşi direcţie”, El a mai spus că pentru PNL este o linie roşie faptul că nu se vor introduce taxe şi impozite noi, încă de la formarea coaliţiei.

În schimb, preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat, luni, la Parlament, despre discuţiile privind impozitarea progresivă versus cota unică, că o decizie se va lua numai după conosultarea partenerilor sociali şi a mediului de afaceri, el arătând că în România, munca e impozitată mult prea mult, faţă de impozitarea capitalului. Despre afirmaţiile liderilor PNL că nu renunţă la cota unică, Ciolacu a spus că aceştia folosesc un slogan şi a menţionat că nu va fi de acord cu o mărire a TVA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.