Liderul USR Cătălin Drulă i-a solicitat premierului Marcel Ciolacu să publice raportul Corpului său de Control cu privire la azilele de bătrâni. „Este inadmisibil ca, după controale la nivel naţional ordonate de Ciolacu, tot societatea civilă să scoată la lumină orori din azile”, mai spune el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cer premierului Ciolacu să publice raportul Corpului său de Control cu privire la azilele de bătrâni. Marcel Ciolacu încearcă să vorbească la televizor, dar faptele îl depăşesc. Instituţiile din subordinea sa sunt fie incapabile, fie nu respectă autoritatea premierului. Este inadmisibil ca, după controale la nivel naţional ordonate de Ciolacu, tot societatea civilă să scoată la lumină orori din azile”, a scris Cătălin Drulă, vineri pe Facebook.

El a adăugat că „în judeţul Mureş a fost descoperit un adevărat lagăr, în Voluntari - da, tot în Voluntari-ul clanului Firea-Pandele - bătrâni sunt ţinuţi în seră pe cod de caniculă”.

„Această criză naţională arată incapacitatea PSD de a guverna pentru oameni. Reţelele de partid o duc bine, iar oamenii fără apărare suferă. Cer premierului Ciolacu să publice urgent raportul Corpului său de Control. Oamenii oneşti din România au dreptul să ştie dimensiunea ineficienţei administraţiei PSD”, a completat Drulă.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat, joi seară, că a dispus de urgenţă intervenţia instituţiilor statului, în urma informaţiilor primite de la Centrul de Resurse Juridice asupra unor abuzuri şi violenţe comisie împotriva unor beneficiari din Centrul de îngrijire şi asistenţă Căsuţa Lu'Min, din judeţul Mureş. El a adăugat că, potrivit informaţiilor, „victimele erau ţinute închise şi supuse unor acte de violenţă, necesitând de urgenţă intervenţii medicale”.

La rândul său, ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu a anunţat că a dispus retragerea licenţei pentru Asociaţia „Re-Min”, centrul „Căsuţa Lu’ Min” din comuna Sântana de Mureş, sat Bărdeşti. De asemenea, ea a cerut urgent Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) să înceapă procedura de cercetare disciplinară împotriva responsabililor de această „situaţie revoltătoare”.

Poliţiştii au anunţat că şapte persoane erau ţinute în condiţii improprii, într-un subsol.

Ancheta în cazul azilului din localitatea Bărdeşti, judeţul Mureş, unde beneficiarii erau cazaţi printre grămezi de moloz, pe saltele pline de fecale, urină şi sânge, a fost preluată de DIICOT Târgu Mureş.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au anunţat că 11 dintre cei 13 adulţi care au fost aduşi la această unitate medicală au fost transferaţi la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, având afecţiuni neuropsihiatrice, dar nu şi probleme medicale care să necesite intervenţie de urgenţă. Celelalte două persoane au rămas la UPU SMURD, întrucât se impunea internarea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.