Cel mai grav lucru care poate fi făcut în timpul unei dispute politice este timorarea unei instituţii fundamentale a statului, iar acest lucru a făcut preşedintele Klaus Iohannis încă din noaptea mitingului din 10 august şi a continuat a doua zi prin solicitarea adresată procurorului general Augustin Lazăr de a desfăşura o anchetă în acest caz, a susţinut marţi în Parlament ministrul de Interne, Carmen Dan. Ea a spus că şeful statului este comandantul Armatei Române, nu al procurorilor, iar procurorul general se poate sesiza singur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cel mai grav lucru pe care îl putem face în aceste dispute politice este să timorăm o instituţie fundamentală a statului. A început asta domnul preşedinte încă din noaptea protestului, a continuat cerându-i Parchetului General diverse anchete, ca şi când domnul procuror general Augustin Lazăr avea nevoie de vreun ordin, şi o continuaţi dumneavoastră de câteva săptămâni. Eu credeam că domnul preşedinte este comandantul suprem al Armatei, nu şi al procurorilor”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a spus că respectă dreptul cetăţenilor care au fost afectaţi de intervenţia forţelor de ordine şi dreptul parlamentarilor din opoziţie de a-i reprezenta, însă ar vrea ca ipocrizia să fie lăsată deoparte.

"(...) Respect dreptul fiecăruia dintre cei care se consideră afectaţi de intervenţia forţelor de ordine de a se adresa organelor de anchetă, respect dreptul dumneavoastră de a-i reprezenta, dar haideţi să lăsăm ipocrizia deoparte”, a mai spus Carmen Dan, la dezbaterea moţiunii simple depuse de PNL împotriva sa, pentru modul în care a fost gestionată intervenţia jandarmilor din 10 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.