Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat joi despre despre propunerea Camerei de Comerţ şi Industrii a României privind reducerea numărului de judeţe la 15 că nu poate confirma că există la nivelul Guvernului o iniţiativă care să fie avansată în acest sens, dar asta nu înseamnă că la nivelul opiniei publice, la nivelul societăţii civile sau în mediul economic nu se pot purta dialoguri legate de cum ar putea arăta diverse formule de reorganizare administrativ-teritoriale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astfel de iniţiative legate de reorganizarea administrativ-teritorială a ţării sau de eficientizarea funcţionării aparatului administrativ nu sunt neapărat apărute zilele trecute. Ele apar periodic şi apar din nevoia de a gestiona într-un mod optim modul în care statul administrează această ţară. Suntem într-un context destul de complicat, n-aş vrea să-l readuc acum în faţă, atât războiul de la graniţă, cât şi celelalte crize pe care le gestionăm în această perioadă. Nu înseamnă că nu este o prioritate gestionarea bunului public în general şi în mod special nevoia de a organiza mai bine administrativ şi mai eficient administrativ-teritorial ţara noastră”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Dan Cărbunaru a arătat că ”la acest moment pot fi discutate multe variante”.

”Nu vă pot confirma că există la nivelul guvernului o iniţiativă care să fie avansată în acest sens, dar asta nu înseamnă că la nivelul opiniei publice, la nivelul societăţii civile sau în mediul economic nu se pot purta dialoguri legate de cum ar putea arăta diverse formule de reorganizare administrativ-teritoriale, care implică o serie întreagă de proceduri, care sunt pe de o parte complexe din perspectivă legală, dar şi puse în contextul pe care îl traversăm, generează probabil o nevoie de aşteptare”, a arătat Cărbunaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.