Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a declarat miercuri, despre înfiinţarea unei companii a statului, pe piaţa RCA, că este vorba de dorinţa Guvernului, exprimată şi de către premier, ca statul român să aibă o prezenţă activă în acest domeniu şi există un demers care cel mai probabil va fi legat de CEC, prin intermediul căruia statul român să poată intra pe piaţa asigurărilor auto, cu produse în contextul funcţionării pieţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Guvernul României este gata să vină în sprijinul celor afectaţi de cee ace se întâmplă pe piaţa asigurărilor auto, pe piaţa RCA. Ministerul de Finanţe este pregătit să aducă pe masa Guvernului aceste propuneri, deja aceste proipuneri au fost prezentate în cadrul procedurii de prezentare transparentă guvernamentală. În urmă toarele zile cel mai probabil va ajunge pe masa Guvernului şi va intra în vigoare. Este vorba de tarife de primă maxime pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie, sunt stabilite la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 1 martie 2022, fiind valabile pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, în măsura în care hotărârea trece prin guvern şi este aprobată”, a spus Cărbunaru. El a precizat că ”este încă o dovadă a faptului că acest Guvern intervine cu responsabilitate şi este pregătit să facă acest lucru ori de câte ori este nevoie, respectând reglementările legale şi rolul pe care diferitele autorităţi îl joacă în acest context”, el menţionând că ”ASF este o autoritate independentă, care funcţionează sub autoritatea Parlamentului României”. Despre intenţia Guvernului de a introduce o nouă companie pe piaţa asigurărilor, Dan Cărbunaru a spus: ”Este vorba de dorinţa Guvernului, exprimată şi de către premier, ca statul român să aibă o prezenţă activă în acest domeniu şi există un demers care cel mai probabil va fi legat de CEC, prin intermediul căruia statul român să poată intra pe piaţa asigurărilor auto, cu produse în contextul funcţionării pieţei”. Întrebat în cât timp ar putea intra pe piaţă o astfel de companie, Carbunaru a spus: ”De îndată ce vor fi parcurse toate procedurile legale care necesită nu doar termene dar şi o pregătire în domeniu”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.