Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act, miercuri, de un memorandum intern care prevede implementarea a două proiecte pilot prin care să fie instalate rasteluri automatizate şi o staţie de biciclete, cât şi o staţie de încărcare auto electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Prin memorandumul intern, comisia pentru mediu şi echilibru ecologic a Camerei Deputaţilor în parteneriat cu Asociaţia Green Revolution (AGR) intenţionează să demareze un acord de colaborare având drept scop promovarea transportului alternativ în rândul angajaţilor şi reprezentanţilor Cametei Deputaţilor precum şi a publicului larg. Astfel, se propune implementarea unui proiect pilot care presupune realizarea unei serii de dezbateri publice şi conferinţe în susţinerea implementării legii 250/2020 privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţiile publice, în plan practic propunându-se şi amplasarea în zona faţadei Izvor zona S2 – cu titlu de proiect pilot – a unor rastele de biciclete accesibile publicului larg (angajaţilor Parlamentului şi/sau vizitatorilor imobilului).

Pe de altă parte, Centrul de Dezvoltare Tehnologică transmite prin adresa 22.2387 din data de 21.06.2021, «Studiul privind mpsuri ce vizează adaptarea infrastructurii imobilului Palatului Parlamentului în scopul reducerii emisiilor cu efect de seră şi a promovării transportului nepoluant la niveul Camerei Deputaţilor», prin care – pe baza analizelor specialiştilor din compartiment şi în aplicarea concluziilor Auditului Energetic – se propune demararea unui proiect denumit «Electro-mobility».

Proiectul presupune adaptarea infrastructurii prin montarea în regim temporar a unei staţii de încărcare electrică menită să faciliteze alimentarea autovehiculelor de tip electric sau hibrid plug-in, în regim de încercare şi testare. Toate aceste operaţiuni se propun a fi realizate prin grija Centrului de Dezvoltare Tehnologică, folosind resursele existente şi eventuale echipamente / dotări / sisteme de măsură, puse la dispoziţie în regim gratuit pe perioada studiului. Proiectul vizează analizarea eventualelor avantaje / dezavantaje în folosirea auto de tip electric sau hibrid în derularea activităţilor de suport de tip facility management specifice imobilului Palatul Parlamentului”, arată memorandumul intern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.