Preşedintele de onoare propus de AUR, Călin Georgescu, afirmă, după ce i-a plasat pe Corneliu Zelea Codreanu şi Ion Antonescu între eroii neamului, că ”toţi au făcut şi fapte bune şi altele mai puţin bune”. ”Istoria a fost mistificată”, susţine Georgescu, precizând că este rolul istoricilor să dovedească acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat luni seară, la Antena 3, dacă nu se teme că este izolat, pe plan intern şi extern, când îi plasează între eroii neamului pe Corneliu Zelea Codreanu şi Ion Antonescu, Călin Georgescu a răspuns: ”Toţi au făcut şi fapte bune şi altele mai puţin bune, dar, în general, un lider autentic este cel care spune adevărul şi dacă nu spui adevărul nu ai cum să fii lider (...) mai trebuie menţionat că istoria a fost mistificată”.  

Călin Georgescu a mai afirmat: ”Cred că este bine să păstrăm un echilibru. Istoria este a noastră, au fost şi fapte bune au fost şi fapte pe care nu le pot comenta, dar istoricii trebuie să dovedească acest lucru şi este treaba lor, nu e treaba noastră. Din punctul meu de vedere, faţă de martiri nu pot să am păreri, dar pot să spun că sunt parte din istoria noastră şi rămân în istoria noastră naţională”.  

Întrebat cum se raportează la Holocaust, de care este general considerat vinovat mareşalul Ion Antonescu, Călin Georgescu a declarat: ”Trebuie să ai respect oriunde suferinţă este pe această planetă, însă în faţa suferinţei poporului român eu îngenunchez.  

Anul trecut, într-o înregistrare video, Georgescu i-a plasat pe Corneliu Zelea Codreanu şi Ion Antonescu între eroii neamului românesc: ”Neamul românesc (...) a trăit prin Ştefan cel Mare, Mihai VIteazu, Horia, Avram Iancu, Kogălniceanu, Cuza, Corneliu Zelea Codreanu, mareşalul Ion Antonescu şi mulţi, mulţi alţi eroi”.  

Recent, copreşedintele AUR, George Simion, a anunţat că Georgescu, pe care formaţiunea l-a propus pentru funcţia de premier, a acceptat să devină preşedinte de onoare al AUR. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.