Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat miercuri, la Palatul Victoria, că instituţiile statului trebuie să îşi revizuiască comportamentul de colectare, pentru că avem un aparat imens de oameni care trebuie să găsească soluţii să colecteze de la cei care nu respectă legea în primul rând, şi a arătat că are cel puţin trei instituţii care trebuie să îşi dinamizeze activitatea, ANAF, Vamă şi Oficiul de Combatere a Spălării Banilor. El a menţionat că ajustarea anunţată nu este una majoră, ci undeva la 3% din buget.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu, nu cu taxe. Avem destul loc în 608 miliarde de lei, să găsim 20 de miliarde de lei, prin sinceritatea ordonatorilor de credite. Dacă nu, specialiştii de la Finanţe au început deja această analiză, pentru ca ţara asta să nu sufere”, a spus ministrul Finanţelor, întrebat dacă ajustarea fiscală anunţată ar introduce şi o introducere de noi taxe.

Ministrul Finanţelor a precizat că ”dobânzile cu care se împrumută România au început să scadă pentru că şi-a îndeplinit nişte obiective privind deficitul bugetar pentru că are o altfel de absorbţie de fonduri europene şi pentru că a intrat într-o cale de normalitate.

”E mai corect şi pentru români, românii ne ceartă în fiecare zi unde se duc banii. Eu zic ca măcar să facem această ajustare, nu este una majoră, cred că undeva la 3%, dacă nu mă înşel. Asta nu înseamnă că instituţiile statului nu trebuie să îşi revizuiască comportamentul de colectare. Avem un aparat imens de oameni care trebuie să găsească soluţii să colecteze veniturile statului de la cei care nu respectă legea în primul rând”, a spus Câciu.

Ministrul a menţionat că el are cel puţin trei instituţii care trebuie să îşi facă dinamizeze activitatea, ANAF, Vamă şi Oficiul de Combatere a Spălării Banilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.