Adrian Câciu i-a răspuns, miercuri, preşedintelui Klaus Iohannis, care comentase pe modificările la Codul Fiscal şi afirmase că nu are niciun sprijin pentru ieşiri populiste şi afirmaţii de televizor, ministrul Finanţelor afirmând că la fiecare criză, această ţară s-a dat la o parte şi a spus amânăm să facem ceva pentru că e criză. Câciu a mai spus că reformele pe PNRR nu se amână şi că pachetul de măsuri va fi aprobat cel mai probabil săptămâna viitoare, după şedinţa coaliţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să înţelegem un lucru, noi avem o reformă de făcut în PNRR, asta este singura referire pe care o fac astăzi la regimul fiscal. La fiecare criză, această ţară s-a dat la o parte şi a spus amânăm să facem ceva pentru că e criză. De 30 de ani e în crize de genul acesta sau de motive pentru a amâna. Reformele pe PNRR nu se amână. Că această ajustare, echilibrare să intre, trebuie totuşi o perioadă de tranziţie, pentru ca şi mediul de afaceri şi cetăţenii să înţeleagă sau să vadă cum vor funcţiona noile mecanisme. Trebuie să luăm aceste decizii acum, pentru ca ele să fie valabile de la 1 ianuarie”, a spus ministrul Finanţelor despre noul pachet de măsuri pentru modificarea Codului Fiscal.

El a precizat că decizia finală se va lua în coaliţie, iar Ordoanţa va intra în Guvern cel mai probabil săptămâna viitoare. 

Întrebat dacă măsurile vor mai putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023, ţinând cont că trebuie aprobate cu 6 luni înainte, Adrian Câciu a spus. ”Se poate face, pentru cei care sunt mai tineri, cota unică a intrat în vigoare de pe o zi pe alta. Noi nu vom ajunge în această situaţie, vom avea 5 luni şi 7 săptămâni minim. Pentru cei care susţin cota unică, să nu uite că a fost anunţată pe 30 decembrie şi a intrat în vigoare de la 1 ianuaruie. Nu vom fi în situaţia aceea, va fi timp destul pentru toată lumea să facă schimbări, tranziţia”, a afirmat ministrul Finanţelor.

Adrian Câciu a precizat că vor mai fi dezbateri şi cu mediul de afaceri. ”Lucrurile se vor clarifica. Să nu ne facem griji din perspectiva termenlor, la câte derogări au fost la codul fiscal”, a menţionat ministrul. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat despre măsurile fiscale propuse de PSD, că nu are niciun sprijin pentru “ieşiri populiste şi afirmaţii de televizor”,precizând că trăim vremuri grele, că situaţia nu se va ameliora peste noapte şi a menţionat că abordarea Guvernului, pe care a catalogat-o despre sobră şi serioasă, va avea susţinerea sa.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El a arătat că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate şi trebuie taxate corect averile celor care trăiesc în lux.

În plus, liderul PSD afirmă că mai este un subiect care trebuie lămurit în Coaliţie, precizând că e nevoie de un plan urgent pentru siguranţa energetică a ţării în perioada următoare.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.