Europarlamentarul Cristian Buşoi susţine că desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat la Primăria Capitalei cu susţinerea PNL arată că liberalii respectă criteriile de integritate pe care le-au stabilit pentru candidaţii la alegerile locale chiar dacă acest lucru reprezintă o pierdere pentru partid, Buşoi precizând că nu a luat în calcul revenirea sa în cursa pentru Primăria Generală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu Marian Munteanu candidat, PNL arată clar că face ceea ce societatea civilă aşteaptă de la PNL să facă. PNL a luat aminte întotdeauna la ceea ce bucureştenii au cerut: după demisia Guvernului Ponta, PNL a renunţat la guvernare şi a susţinut un guvern apolitic pentru a dovedi că ascultă vocea oamenilor care protestau în stradă;  acum, după ce apar suspiciuni şi acuzaţii, candidatul PNL  se retrage fără nicio ezitare ca să nu creeze probleme de morală, dovedind că PNL face ceea ce aşteaptă bucureştenii şi respectă criteriile de integritate, chiar dacă acest lucru înseamnă o pierdere pentru partid”, se arată într-un comunicat de presă al lui Cristian Buşoi.

Acesta a elogiat decizia luată de către Ludovic Orban, de renunţare la candidatură, după ce DNA a început urmărirea penală împotriva sa. ”Este fără dubiu o situaţie dificilă şi politic, pentru PNL, şi uman, pentru Ludovic Orban, şi pentru noi, ca şi colegi care îl cunoaştem pe Ludovic.  Şi merită subliniat că Ludovic Orban şi PNL nu s-au victimizat şi nu au jucat spectacolul de inocenţă şi ipocrizie pe care PSD îl joacă în faţa Justiţiei”, crede Buşoi.

Europarlamentarul precizează că îl va susţine pe noul candidat al PNL şi a infirmat posibilitatea revenirii sale în cursa pentru Bucureşti. ”Ca un om care a lăsat orgoliul la o parte pentru partid şi ca om care a muncit la programul PNL pentru Bucureşti şi care susţine echipa PNL Bucureşti, vreau să spun un lucru pentru a pune punct zvonisticii lansate de către oameni care au interesul să dezbine PNL. Nu am discutat nimic cu nimeni şi nu s-a discutat în PNL despre revenirea mea ca şi candidat în campania pentru Primăria Generală”, a conchis Buşoi.

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a anunţat, pe 22 martie, că se retrage din cursa internă pentru Primăria Capitalei, el arătând că, mai presus de câştigul personal stă voinţa de a-şi ajuta organizaţia să câştige alegerile locale. În locul său a fost desemnat Ludovic Orban care, la rândul său, a renunţat luni la candidatură din cauza dosarului deschis împotriva sa de către DNA.

Comisia de unificare a PNL a decis să-l propună pe fostul lider al Ligii Studenţilor în 1989-1991, Marian Munteanu, drept candidat susţinut de partid pentru postul de primar general, propunerea urmând să fie validată de către Biroul Politic Naţional.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că, în cadrul şedinţei comisiei de unificare a PNL, s-a făcut o analiză constructivă, în partid, concluzia fiind că variantele erau fie o candidatură internă a unui lider din partid, fie susţinerea unui candidat independent, tehnocrat, reprezentant al societăţii civile. 

Ea a precizat că PNL a mai apelat la susţinerea unui candidat reprezentant al societăţii civile pentru o funcţie publică.

”În urma discuţiilor cu toţi colegii şi discutând toate argumentele, am ajuns la concluzia să propunem unui simbol politic, nu unui om politic, să se aşeze pe platfoma PNL pentru candidatura la Primăria Capitalei, domnul Marian Munteanu, reprezentant al societăţii civile, un om care este un simbol al anilor 90, un reprezentant al studenţilor de la acea vreme şi un simbol al mişcării anticomuniste”, a spus Gorghiu. 

Ea a precizat că, prin Marian Munteanu, PNL are create toate premisele pentru câştigarea bătăliei în Bucureşti. 

”E doar o propunere care va fi înaintată conducerii şi vom vedea care va fi votul”, a mai spus Alina Gorghiu. 

Propunerea urmează să fie supusă validării în Biroul Politic Naţional.

Marian Munteanu (53 de ani) a participat activ la Revoluţia din 1989 şi a înfiinţat, pe 23 decembrie 1989, Liga Studenţilor, organism pe care l-a condus până în 1991, când şi-a terminat studiile. A fost lideril cel mai proeminent al manifestaţiilor anticomuniste din Piaţa Universităţii ce au început în primăvara anului 1990 până la reprimarea lor brutală în iunie 1990. 

Pe 13 iunie, Marian Munteanu a fost arestat, eliberat, iar pe 14 iunie a fost bătut cu bestialitate de un grup de mineri, unul dintre ei intenţionând chiar să-l decapiteze. 

Pe plan politic, Munteanu a intenţionat să candideze la alegerile prezidenţiale din 2000, cu sprijinul Alianţei Naţionale, partid rezultat din fuziunea dintre PUNR şi Partidul Naţional Român, o formaţiune înfiinţată de către fostul director al SRI, Virgi Măgureanu, însă s-a despărţit la scurtă vreme de această formaţiune.

În urmă cu trei luni, Florin Zamfirescu, Marian Munteanu şi Florin Colceag au înfiinţat Grupul Pentru România (GPR). ”Obiectivul fundamental al GPR este să elaboreze un proiect de ţară pentru România care să asigure restabilirea drepturilor de proprietate a românilor asupra ţării lor şi să apere valorile identitare ale civilizaţiei româneşti. Au fost prezenţi Cezar Avramuţă, Virgil Bălăceanu, Constantin Cojocaru, Florin Colceag, Dinu Criste, Avram Fiţiu, Ion Puşcaşu şi Florin Zamfirescu. Şi-au exprimat disponibilitatea de a participa şi Dinu Giurescu, Ilie Bădescu, Dan Puric'", declara atunci Florin Zamfirescu. Potrivit acestuia, scopul grupului este ”salvarea României”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.