Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, deputatul USR Iulian Bulai, afirmă că are o experienţă "tristă" în ceea ce priveşte comisia de anchetă parlamentară faţă de TVR, spunând că aceea constituită în 2019 după dezvăluirile legate de încasările colaboratorilor TVR nu a ţinut nicio şedinţă. "Chiar dacă o comisie de anchetă nu are nicio consecinţă juridică sau de procedură parlamentară faţă de cauza anchetată, sper că, dacă va mai fi votată şi constituită încă o comisie de anchetă TVR, să funcţioneze mai bine decât cea de acum 2 ani", afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Experienţa mea cu comisiile de anchetă parlamentară faţă de TVR este una tristă. Dezvăluirile mele cu privire la încasările colaboratorilor TVR au dus la decizia de a face o comisie de anchetă parlamentară în primăvara lui 2019. Nu s-a ţinut niciodată nicio sedinţă", a scris Iulian Bulai pe Facebook, duminică seară.

El a susţinut că, de atunci, a intervenit constant la multe şedinţe de plen pentru a face apel de constituire a şedinţei.

"Nu s-au vrut constituirea şi începerea lucrărilor comisiei de către niciun partid, cu excepţia USR, care a publicat acele încasări uriaşe ale colaboratorilor TVR. Chiar dacă o comisie de anchetă nu are nicio consecinţă juridică sau de procedură parlamentară faţă de cauza anchetată, sper că, dacă va mai fi votată şi constituită încă o comisie de anchetă TVR, să funcţioneze mai bine decât cea de acum 2 ani", a afirmat Bulai.

El a menţionat că, într-o notă umoristică, la un moment dat, era cunoscut de colegii parlamentari pentru că lua cuvântul pentru a cere constituirea comisiei de anchetă TVR votată în plen. 

"Rapoartele de activitate TVR şi SRR trebuie discutate şi respinse în Comisia de cultură, pentru a permite o nouă conducere a acestor instituţii. Până acum nu s-a dorit acest lucru", a conchis el.

Deputatul PNL Alexandru Muraru susţine că va cere înfiinţarea în Parlament a unei comisii speciale de anchetă pentru Televiziunea publică, dar şi pentru Radioul public, el considerând că situaţia din cele două instituţii trebuie urgent investigată. El reclamă că la aceste instituţii au existat "numeroase derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, ştiri şi acţiuni sistematice croite pentru a proteja PSD şi pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.