Ministrul Muncii Marius Budăi a precizat că este sigur că aspectele care ţin de impactul bugetar al propunerii PSD de majorare a pensiilor şi salariilor au fost discutate de către liderii partidelor de coaliţie. El a adăugat că nu este vorba de remanierea sa, ci de ceea ce este mai bine pentru cetăţenii români şi nu a dorit să comenteze declaraţiile liberalilor privind propunerea social-democraţilor de mărire a salariilor şi pensiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„ Noi susţinem creşterea pensiei şi a salariului. Am spus foarte clar - nu este vorba despre remanierea mea, e vorba despre cetăţenii români, iar eu nu comentez declaraţiile colegilor liberali. Nu e normal să comentez declaraţiile colegilor mei. Eu sper şi noi PSD sperăm că se va ajungem la decizia cea mai bună. Am început conferinţa de presă de ieri cu faptul că asta e gândirea PSD pe care o prezentăm în coaliţie”, a declarat Marius Budăi, joi la Parlament.

Întrebat dacă ar ieşi PSD de la guvernare, în cazul în care nu sunt acceptate propunerile social-democraţilor privind măsurile sociale, ministrul Muncii a răspuns: „Nu sunt nici liderul coaliţiei, nici liderul PSD”.

Chestionat dacă a transmis premierului care ar fi impactul bugetar pentru majorarea pensiilor şi salariilor, Budăi a replicat: „Aceste aspecte cu siguranţă cred că au fost discutate între liderii partidelor de coaliţie şi cred că sunt în măsură să răspundă ei”.

„Nu era o promisiune faţă de cetăţean, aceasta este viziunea PSD asupra creşterilor de venituri. Sunt propunerile PSD. Aceste propuneri ale PSD sunt însoţite de calcule şi le vom pune pe masa coaliţiei de guvernare. Eu cred că aceste soluţii vor fi discutate în coaliţie”, a mai spus Marius Budăi.

Întrebat mai departe cine îşi va asuma vina dacă nu sunt mărire pensiile, social-democratul a răspuns cu o altă întrebare: „Ce înseamnă vină?”

„Acestea nu sunt măsuri. V-am spus clar că sunt nişte propuneri. Haideţi să vedem decizia coaliţiei”, a completat el.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, chestionat dacă vor fi majorate pensiile şi salariile de la 1 ianuarie 2023, cum a propus PSD, că ceea ce a anunţat Marius Budăi în acest sens, nu a fost discutat în coaliţie şi nici în Guvern. Liderul PNL a mai spus că a discutat cu liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu despre acest subiect, însă a rămas la nivelul de intenţie. Şeful Executivului a adăugat că astfel de măsuri trebuie să aibă susţinere în realitate, una financiară şi să existe posibilitatea bugetară de a sprijini o măsură de majorare a pensiilor şi salariilor.

Preşedintele PNL a mai afirmat, întrebat dacă vede ca fiind populiste propunerile PSD privind majorarea pensiilor şi salariilor, că „este o distanţă foarte mare de la vorbe la fapte”, cât şi cea de la „a face ce trebuie, a fi responsabil şi un populism care nu are ce să caute astăzi în comunicarea cu cetăţenii ţării”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.