Fostul ministru al Muncii Marius Budăi spune că PSD va vota, miercuri, în Parlament pentru creşterea alocaţiilor copiilor. "Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Orban-PNL prin care au amânat dublarea alocaţiilor de stat pentru copii va fi respinsă", susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mâine, în Parlament, PSD va vota PENTRU creşterea alocaţiilor la copii", afirmă Marius Budăi, marţi seară, într-o postare pe Facebook.

El susţine că ordonanţa prin care s-a amânat dublarea alocaţiilor va fi respinsă.

"Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Orban-PNL prin care au amânat dublarea alocaţiilor de stat pentru copii va fi respinsă. Noi PSD ştim domnule Orban că PNL nu este interesat de copii pentru că aceştia nu votează dar ei sunt viitorul ţării şi merită dublarea alocaţiilor", mai susţine Budăi.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Camerei Deputaţilor se află Proiectul de Lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (PL-x 10/2020).

Senatul a respins, în 3 februarie, legea privind prorogarea dublării alocaţiilor până la 1 august. Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, susţinea că, dacă dacă legea ar fi fost adoptată înainte de adoptarea bugetului, ”cu siguranţă”, ar fi fost prinsă finanţarea încă de la începutul anului. Întrebat ce va face Guvernul dacă legea va fi respinsă şi de Camera Deputaţilor, Roman spunea că nu poate face supoziţii, dar la Camera Deputaţilor ponderea este alta.

Camera Deputaţilor este cameră decizională. Comisia de muncă a emis raport pentru adoptarea proiectului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.