Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat luni, într-o conferinţă de presă la sediul PSD, că a întocmit adrese de solicitare către toţi miniştrii de linie, cu termen săptămâna aceasta, miercuri, să depună amendamente la legea pensiilor speciale. El a menţionat că este momentul ca şi ministrul Boloş să meargă la Comisia Europeană cu aceste amendamente şi că este dispus să îl însoţească, pentru a discuta despre acel procent de 9,4% din PIB pentru pensii, pus în PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Ţinând cont de decizia coaliţiei de a forma un grup de lucru referitor la respectarea jalonului din PNRR cu privire la reforma pensiilor speciale, joi, săptămâna trecută, la sediul Guvernului a avut loc prima întâlnire a grupului de lucru în care s-a decis şi un calendar de lucru, ţinând cont şi de faptul că noik, PSD, ne dorim şi urgentarea depunerii cererii de plată numărul 3, dar şi de termenul de 31 martie, termenul la care adoptarea tacită, în Senat, trebuie să se întâmple, s-au decis următorii paşi: de la grupul de lucru de joi areieşit necesaitatea ca toţi miniştrii de linie să propună şi să scrie, să vină scris cu amendamentele solicitate, care au reieşit atât din raportul final al Băncii Mondiale dar şi din feedback-ul la discuţiile cu Comisia”, a spus ministrul Muncii.

Marius Budăi a spus că, ”sub coordonarea premierului, vineri a întocmit adrese de solicitare, către toţi miniştrii de linie, cu termen până săptămâna aceasta, miercuri, la ora 12.00, de a se depune aceste amendamente care ăs respecte prevederile din anexele PNRR”.

Ministrul a mai spus că îşi doreşte să mai existe o întâlnire de lucru, până la şedinţa de guvern, la care să participe şi miniştrii de linie care au în coordonare aceste legi speciale şi să se ajungă la o agreere a acelor amendamente care ulterior vor fi depuse în coaliţie, spre decizie.

”Cred că este momentul ca şi ministrul Boloş să meargă la Comisia Europeană cu acele amendamente, mă pun la dispoziţia dumnealui să îl însoţesc, să mergem la Comisia Europeană, din două motive, unul, acest jalon cu pensiile speciale şi al doilea, acel procent de 9,4 % din PIB, care PSD consideră că nu are ce căuta acolo”, a mai spus ministrul Muncii. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.