Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat, vineri, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, că nu există soluţie militară la conflictul din Siria, singurul răspuns viabil fiind identificarea unei soluţii politice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat, vineri, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, desfăşurată la Zagreb.

Agenda reuniunii a inclus un schimb de evaluări cu privire la recentele evoluţii pe tema Siria/Turcia, în contextul deteriorării dramatice a situaţiei de securitate şi umanitare din regiunea Idlib din Siria.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a reiterat apelul la dezescaladarea imediată a situaţiei din Idlib şi la punerea în aplicare a unei încetări durabile a focului.

”Nu există soluţie militară la conflictul din Siria. Singurul răspuns viabil este identificarea unei soluţii politice”, a declarat şeful diplomaţiei române, care a subliniat că trebuie evitată situaţia în care criza actuală să se transforme într-una regională.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu s-a referit la situaţia umanitară şi de securitate extrem de îngrijorătoare din Siria şi s-a pronunţat în favoarea continuării sprijinului UE pentru ameliorarea crizei umanitare.

Ministrul afacerilor externe a subliniat faptul că ”mai mult ca oricând, este necesar să dăm dovadă de solidaritate cu ţările afectate, în special cu Grecia, statul membru UE cel mai afectat” şi a subliniat importanţa respectării acordului dintre UE şi Turcia din 2016.

Miniştrii au adoptat în cadrul reuniunii o declaraţie comună prin care au reiterat, printre altele, apelul către toate părţile în vederea dezescaladării situaţiei de conflict armat din provincia Idlib, sens în care au subliniat necesitatea încetării imediate a focului, a garantării protecţiei civililor şi a permiterii acordării asistenţei umanitare în mod neîngrădit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.