Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu l-a primit, luni, pe ambasadorul agreat al Regatului Danemarcei în România, Uffe Balslev, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare. Întrevederea a oferit prilejul unei evaluări a stadiului relaţiilor bilaterale dintre România şi Danemarca, care se află la un nivel foarte bun, ministrul exprimând dorinţa ţării noastre de consolidare a dialogului politico-diplomatic şi sectorial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În planul cooperării economice, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a încurajat extinderea prezenţei companiilor daneze în România, precum şi intensificarea contactelor directe între cele două medii de afaceri la nivel central şi local, având în vedere valoarea adăugată pe care aceste demersuri o pot aduce relaţiei bilaterale în ansamblu”, arată comunicatul de presă al MAE.

Ministrul Bogdan Aurescu a făcut referire la îndeplinirea de către ţara noastră a condiţiilor de aderare la spaţiul Schengen şi a evocat eforturile depuse pentru gestionarea celor peste 2,2 milioane de refugiaţi ucraineni care au trecut frontiera României, precum şi mesajele pozitive în sprijinul aderării României la spaţiul Schengen formulate recent de o serie de parteneri europeni. În acest cadru, a menţionat că România contează în continuare pe sprijinul părţii daneze în îndeplinirea acestui obiectiv deosebit de important pentru ţara noastră. La rândul său, ambasadorul agreat al Regatului Danemarcei în România a exprimat sprijinul deplin al ţării sale pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

În plan securitar, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat aprecierea pentru decizia Danemarcei de participare la cooperarea europeană în domeniul apărării, ceea ce va contribui la creşterea profilului UE ca actor relevant în gestionarea crizelor cu care se confruntă.

Cei doi oficiali au evidenţiat cooperarea româno-daneză foarte bună la nivelul UE şi NATO şi importanţa menţinerii unei coordonări strânse, de relevanţă deosebită, în special în actualul context complicat de securitate. În acest registru, a fost realizat un schimb de opinii privind provocările de ordin economic, energetic, alimentar şi securitar cu care se confruntă UE ca urmare a războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă. În context, şeful diplomaţiei române a prezentat detalii ale sprijinul acordat de România Ucrainei, cu accent pe asistenţa umanitară oferită refugiaţilor ucraineni şi facilitarea transportului de grâne, mai arată sursa citată. 

La finalul întrevederii, şeful diplomaţiei române l-a asigurat pe interlocutor de întreg sprijinul autorităţilor române şi al Ministerului Afacerilor Externe în derularea activităţii sale viitoare şi i-a urat succes deplin în realizarea mandatului său în România.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.