Ministrul propus al Transporturilor, Lucian Bode, i-a transmis lui Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, în cadrul audierilor din cadrul comisiilor parlamentare de specialitate, că preferă să fie ministru în Guvernul condus de Ludovic Orban, decât să fi fost, ”Doamne fereşte”, condus de Viorica Dăncilă. Bode a fost avizat negativ de comisiile parlamentare, cu 20 voturi pentru şi 25 voturi împotrivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri este ultima zi de audieri pentru miniştrii Guvernului Orban II în comisiile parlamentare de specialitate. În cadrul audierilor pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc vorbit despre ”răzbunare” împotriva moldovenilor, cu trimitere la reducerea bugetului alocat Direcţie Regionale Drumuri Poduri (DRDP) Iaşi.

Bode a negat că ar fi vorba despre vreo răzbunare, ci despre o reducere a banilor alocaţi în conformitate cu numărul de kilometri.

”Prefer să fiu ministru în Guvernul Orban şi condus de Ludovic Orban decât să fi fost, Doamne fereşte, condus de Viorica Dăncilă. În ceea ce priveşte răzbunările, nu este nicio răzbunare. DRDP Iaşi e pe poziţia a treia, din cele 7 DRDP-uri, conform numărului de kilometri. Şi Moldova şi Muntenia şi Transilvania, cu toţii avem nevoie de investiţii în infrastructură”, a spus Bode.

Ministrul propus a afirmat, anterior, în cadrul audierilor, că DRDP Iaşi a avut alocaţi anul trecut 481 milioane lei, mai mult decât celelalte DRDP-uri.

”Să aloci 481 milioane lei pentru DRDP Iaşi pentru că tu aveai un contract pe DN15, cu incredinţare directă de aproape 80 milioane euro? Mai mult ca celelalte DRDP-uri la un loc. În acest an, ţinând cont de coeficienţi, DRDP Iaşi primeste 123 milioane lei”, a spus Bode.

Ministrul propus a susţinut că a redus problemele de comunicare la nivel instituţional, a redus birocraţia şi digitalizarea şi e eliminat prevederile nocive din OUG 114.

În ceea ce priveşte implementarea tehnologiei 5G, Bode a spus că România se va înscrie în trendul european şi mondial din acest punct de vedere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.