Membrii Biroului Politic Naţional se reunesc, joi, la Palatul Parlamentului, de la ora 16, penru a valida nominalizarea făcută de către conducerea partidului pentru candidatura la Primăria Capitalei, pe prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Predoiu este al patrulea liberal nominalizat de către partid, după Cristian Buşoi, Ludovic Orban şi Marian Munteanu. Ultimul şi-a anunţat miecuri retragerea ca urmare a acuzaţiilor venite din partea societăţii civile privind simpatii legionare. 

Marian Munteanu a anunţat că renunţă la intenţia de a candida pentru Primăria Generală din partea PNL invocând lipsa unei echipe de candidaţi la primăriile de sector care să-l susţină fără rezerve şi acuzaţiile la adresa sa, pe care le consideră fără temei.

Marian Munteanu a făcut anunţul retragerii în cadrul unei conferinţe de presă, în care a afirmat din nou că acuzele ce i s-au adus sunt nedrepte.

În al doilea rând, Munteanu a invocat şi lipsa susţinerii din partea unor candidaţi la primăriile de sector şi a unor lideri din partid care au dat crezare acuzaţiilor sau care s-au demoralizat.

"Din nefericire, această campanie nu a fost întâmpinată de toată lumea aşa cum ar fi trebuit - unii s-au demobilizat, alţii au dat credit unor acuzaţii, s-a ajuns ca primari candidaţi să se desolidarizeze de campania mea (...) În momentul în care această echipă este pusă în primejdie, este datoria mea să acţionez astfel încât sa nu contribui la adâncirea unor disensiuni", a mai spus Marian Munteanu, care le-a mulţumit membrilor PNL care nu s-au lăsat influenţaţi.

El a arătat că risca să candideze fără a avea o echipă unită în spatele candidaturii sale. 

”Din păcate, a fost dificil să găsim o formulă de unitate. În consecinţă, am consimţit în urma acestor discuţii să îmi retrag candidatura. Am acceptat această chestiune şi sunt convins că PNL va găsi o soluţie pentru a păstra unitatea acestei echipă la Bucureşti şi pentru a oferi bucureştenilor un concurent bun şi câştigător”, a declarat Marian Munteanu.

Potrivit preşedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus decizia lui Munteanu a fost luată la capătul unei discuţii telefonice pe care cei doi au avut-o luni seara. 

"PNL a făcut greşeala de a se adresa unui nemembru al partidului ce a nemulţumit pe mulţi din media care au spus că degeaba suntem un partid mare, dacă nu avem un candidat propriu", a spus liderul de onoare al PNL despre faptul că s-a abţinut atunci când a fost nominalizat Munteanu, adăugând că partidul trebuia să aibă "rezerve nu de candidaţi, ci de situaţie".

Ionescu-Quintus a spus că atmosfera de ostilitate faţă de candidatura lui Marian Munteanu a fost nejustificată, neexistând motive serioase pentru a desemna un alt candidat. ”Noi nu am avut şi nu avem motive să retragem candidatura aceasta”, a spus Quintus.

"Domnul Marian Munteanu a făcut un gest cum rareori se întâmplă printre noi, printre românaşi (...) Am pierdut un primar şi am câştigat un membru de onoare al PNL", a spus Quintus, care l-a felicitat pe Munteanu pentru gestul său.

Liderul PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a anunţat, imediat după retragerea lui Munteanu, că este noul candidat al PNL la Primăria Capitalei.

"Am decis să îmi asum candidatura pentru Primăria Capitalei (...) Mă angajez în faţa bucureştenilor că voi concura cu toată energia", a anunţat Cătălin Predoiu.

El a spus că Bucureştiul are nevoie de o "administraţie europeană, profesionistă şi cinstită".

Cătălin Predoiu a mai spus că joi va cere PNL votul de încredere pentru această candidatură: "Le cer liberalilor să fie învingători, să învingem din nou, cum am făcut în 2014".

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a fost întrebat dacă prim-vicepreşedintele partidului, Cătălin Predoiu,rămâne propunerea PNL pentru postul de premier, el spunând că garantează că Predoiu va câştiga Primăria Capitalei şi va rămâne primarul general.

Întrebat dacă Predoiu va mai rămâne propunerea de premier din partea PNL, Blaga a spus: ”Eu garantez că domnul Predoiu va câştiga Primăria Generală a Capitalei şi va rămâne primarul general al Capitalei”. 

Blaga nu a dorit să comenteze un scenariu negativ. ”Domnul Predoiu va fi primarul general al Capitalei”, a reiterat copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a intervenit, la rândul ei: ”Va fi primarul Capitalei şi, în mod clar, fiind primarul Capitalei, bazându-se pe votul bucureştenilor, nu va mai putea fi premier”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.