Peste 4,3 milioane de alegători au votat până la ora 15.00, prezenţa la nivel naţional fiind de 23,73%, cel mai mare procent fiind înregistrat în judeţul Teleorman, 28,66%, în timp ce în Maramureş este cea mai mică prezenţă din ţară, de 18,4%. În Bucureşti, prezenţa este de 24,7%. Numărul bărbaţilor care au votat este mai mare decât cel al femeilor, cei mai numeroşi votanţi fiind cei din categoriile de peste 45 de ani. Au votat mai mulţi alegători din mediul urban faţă de cei din rural.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC), până la ora 15.00 au votat 4.333.599 de persoane. Cea mai mare prezenţă se înregistrează în judeţele Teleorman, Olt, Botoşani, Dolj, Dâmboviţa, Constanţa, Mehedinţi, cu o participare la vot de peste 26% din numărul de alegători.

Cea mai mică prezenţă la vot este până la ora transmiterii acestei ştiri în judeţul Maramureş, de 18,4%.

În municipiul Bucureşti se înregistrează o prezenţă de 24,7%.

Au votat circa 2,1 milioane de femei şi aproximativ 2,2 milioane de bărbaţi. Votanţii din mediul urban sunt considerabil mai mulţi decât cei din rural, fiind aproape 2,5 milioane, în timp ce în rural sunt circa 1,8 milioane.

Cei mai puţini votanţi sunt cei cu vârste între 19 şi 24 de ani.

La alegerile locale din 5 iunie, până la ora 15.00 votaseră 28,27% din alegători, în Bucureşti prezenţa fiind de 18,24%, cea mai mică la nivel naţional.

Secţiile de votare s-au deschis duminică dimineaţa, la ora 07.00, în toată ţara şi în municipiul Bucureşti, peste 18,8 milioane de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în România sau în stăinătate fiind aşteptaţi să îşi aleagă reprezentanţii în Parlament pentru următorii patru ani. La acest scrutin s-a revenit la votul pe liste de partid, fiind totodată introdus şi votul prin corespondenţă în Diaspora.

CITEȘTE ȘI POLITICIENI LA VOT. Iohannis: Am votat pentru o Românie prosperă. Dragnea: Românii să facă diferenţa între realitate şi vorbe. Nicuşor Dan: Sunt convins că va fi o zi istorică. Iliescu, în secţia de votare: Am votat cu PSD -UPDATE, FOTO, VIDEO CITEȘTE ȘI Alegeri parlamentare 2016. Secţiile de votare s-au deschis; peste 18,8 milioane de români sunt aşteptaţi la urne

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.