Peste 194.000 de alegători au votat în primă oră de la deschiderea urnelor, prezenţa la nivel naţional fiind de 1,06%, cel mai mare procent fiind înregistrat în judeţul Olt, 1,58%, în timp ce în Sibiu este cea mai mică prezenţă din ţară, de 0,79%. În Bucureşti, prezenţa este de 0,82%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC), până la ora 8.00 au votat 194.857 de persoane. Cea mai mare prezenţă în prima oră de la deschiderea urnelor se înregistrează în judeţele Olt, Dâmboviţa, Călăraşi, Teleorman, Gorj, Mehedinţi, cu o prezenţă de peste 1,3% din numărul de alegători.

Cea mai mică prezenţă la vot este până la ora transmiterii acestei ştiri în judeţul Sibiu, de 0,79%.

În municipiul Bucureşti se înregistrează o prezenţă de 0,82%, iar în Diaspora de  0,35%.

Secţiile de votare s-au deschis duminică dimineaţa, la ora 07.00, în toată ţara şi în municipiul Bucureşti, peste 18,8 milioane de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în România sau în stăinătate fiind aşteptaţi să îşi aleagă reprezentanţii în Parlament pentru următorii patru ani. La acest scrutin s-a revenit la votul pe liste de partid, fiind totodată introdus şi votul prin corespondenţă în Diaspora.

CITEȘTE ȘI Politicieni la vot. Firea: Am votat pentru un Parlament eficient, pentru un guvern căruia să îi pese de români CITEȘTE ȘI Alegeri parlamentare 2016. Secţiile de votare s-au deschis; peste 18,8 milioane de români sunt aşteptaţi la urne

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.