Fostul preşedinte Traian Băsescu anunţă, pe Facebook, că a fost informat printr-o adresă a instanţei supreme că este suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi, respectiv, 2002. El spune că în acest dosar în iunie 2012 Parchetul ICCJ a dispus neînceperea urmăririi penale, iar în 2015 dosarul a fost redeschis, la solicitarea PICCJ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Printr-o adresă a ICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcută de domnul Ciuvică”, scrie Băsescu pe Facebook.

Fostul şef al statului menţionează, ”pentru corectă informare”, că în acelaşi dosar, prin rezoluţia din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

”Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în faţa procurorului de caz”, mai scrie Traian Băsescu.

Traian Băsescu a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani, într-un dosar de la Parchetul instanţei supreme privind un teren din cartierul Primăverii din Capitală pe care fostul preşedinte l-ar fi obţinut când era primar al Capitalei şi i l-ar fi vândut omului de afaceri Costel Căşuneanu, au declarat anterior, pentru News.ro, surse judiciare.

Potrivit surselor citare, dosarul a fost în urmă cu mai mulţi ani în ancheta procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), dar ulterior, după cercetări, a fost închis.

În urma unor informaţii venite de la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, dosarul a fost redeschis, fiind vizaţi atât Traian Băsescu, cât şi Costel Căşuneanu, context în care au fost audiate numeroase persoane, au precizat sursele citate.

"În urmă cu aproximativ doi ani, ONPCSB a remis un raport PICCJ pe baza căruia procurorii au stabilit că poate fi redeschisă urmărirea penală în acest caz, pe numele celor doi", au precizat sursele citate.

De asemenea, Traian Băsescu este vizat în acest dosar şi de o faptă de spălare de bani în ceea ce priveşte modalitatea de achiziţionare a unui autoturism Mercedes 500. Potrivit surselor citate, Băsescu ar fi cumpărat la un preţ foarte mic şi imediat ar fi vândut la un preţ foarte mare acest autoturism de lux.

"Mai precis, Traian Băsescu a cumpărat o maşină de lux Mercedes 500 SEL de la omul de afaceri. la un preţ foarte mic, infim. Apoi a vândut această maşină aceluiaşi om de afaceri, iar acesta din urmă a oferit un preţ mărit exagerat", au mai arătat sursele citate.

Aceleaşi surse au precizat că pe numele fostului preşedinte nu a fost emisă încă o citaţie pentru a se prezenta la PICCJ ca să îi fie adusă la cunoştinţă acuzaţia şi pentru a fi audiat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.