Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că modul în care preşedintele Comisiei Europene a reacţionat, la sosirea în România, când premierul Viorica Dăncilă a întîrziat la aeroport iar oficialul european a plecat, arată respectul pe care Comisia Europeană îl are faţă de Guvernul României, nu faţă de România, Băsescu susţinând că „foarte probabil scrisoarea idioată pe care trimis-o cu lovitura de stat din România l-a făcut pe Jean Claude Juncker să nu mai aibă pic de respect pentru premierul României”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 „Nu prea se cade să te aştepte premierul la aeroport. Domnul Jean Claude Juncker trebuia să facă premierului o vizită la Palatul Victoria într-o întâlnire nu de un sfert de oră, ci de o jumătate de oră, ăsta-i standardul optim, dar foarte probabil scrisoarea idioată pe care trimis-o cu lovitura de stat din România l-a făcut pe Jean  Claude Juncker să nu mai aibă pic de respect pentru premierul României” a afirmat Traian Băsescu luni seară, la TVR.

Fostul şef al statului a arătat că ceea ce s-a întâmplat luni, când premierul a întârziat, este „o chestiune consistentă de nefuncţionare a statului” ca urmare a înlocuirii SPP cu Jandarmeria în activităţile de pază a membrilor Guvernului.

„Jandarmeria trebuia să informeze SPP-ul asupra întârzierii doamnei Dăncilă”, a mai spus Băsescu, arătând că SPP este structura care este informată, conform protocoalelor, de vizitele demnitarilor străini.  

 „Întâmplarea cu doamna Dăncilă şi modul expeditiv în care a tratat-o Jean Claude Juncker este expresia respectului pe care-l au pentru actualul Guvern, nu pentru România” a mai spus Băsescu, adăugând: "Nu are nicio vină Dăncilă, e victima unor jocuri cu instituţiile statului".

Premierul Viorica Dăncilă nu a ajuns, luni după-amiază, la aeroport pentru a-l întâmpina pe preşedintele Comisiei Europene, care a venit la Bucureşti pentru a participa la summit-ul Iniţiativa celor Trei Mări. Guvernul precizează că aeronava lui Jean Claude Juncker a sosit mai devreme decât ora anunţată, iar SPP l-a preluat pe acesta de la scara vionului şi l-a dus la hotel.

După violenţele din 10 august, din Piaţa Victoriei, Guvernul a trimis o scrisoare preşedintelui şi prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene în care arăta că sunt încercări de înlăturare violentă a guvernului legitim, că forţele de ordine au acţionat legal în 10 august şi că preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel la continuarea manifestaţiilor. 

 
 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.