Băsescu cataloghează drept ”absolut umilitor, dar şi dăunător minoritarilor unguri” proiectul de lege care prevede eliminarea probei de limba română pentru elevii minorităţii maghiare la examene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că PMP se opune proiectului de lege depus de deputatul Kulcsár-Terza József-György, proiect care prevede eliminarea probei de limba română de la examene.

„Mi se pare nepermisă iniţiativa şi face parte din setul de iniţiative antiromâneşti pe care UDMR-ul le-a promovat în ultimii ani”, a afirmat Traian Băsescu, joi după amiază, în cadrul unei conferinţe de presă la Ploieşti.

Băsescu a catalogat acest proiect de lege drept unul  „absolut umilitor dar şi dăunător minoritarilor unguri”.
„Trăind în România şi neştiind limba română îşi vor găsi foarte greu locuri de muncă, se vor integra foarte greu în societate”, a mai spus fostul preşedinte al ţării.

Băsescu a menţionat că limba romănă este limba oficială a statului român şi orice cetăţean este obligat să cunoască limba oficială.

Deputatul Kulcsár-Terza József-György a depus recent la Parlament un proiect care prevede eliminarea probei de limba română pentru elevii minorităţii maghiare.

Astfel, conform proiectului, proba de limbă şi comunicare ar urma să cuprindă limba maternă şi limba modernă şi nu limba română şi limba modernă I, aşa cum prevede legea în prezent.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.