Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut, marţi seară, o analiză unor posibili candidaţi la alegerile prezidenţiale şi a afirmat despre liderul PNL, Nicolae Ciucă, că nu are proflul unui politician, dar dacă îi dai să conducă un batalion ştie ce să facă cu el, dar cu o ţară este mai greu. Despre preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, Traian Băsescu a afirmat că este surprins că nu îi sunt arătate mai des pozele în care apărea alături de Omar Haysam. De asemenea, Traian Băsescu a afirmat că nici Mircea Geoană nu este o soluţie pentru postul de preşedinte al României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traian Băsescu a declarat marţi, la Digi 24, că nici Nicolae Ciucă, nici Marcel Ciolacu nu sunt potriviţi pentru a candida la preşedinţia României.

“Dacă aş fi şef de partid, nu aş desemna pe niciunul. Domnul general nu are încă şi nici nu avea probabil profilul unui politician, ori funcţia de preşedinte este pentru politicieni, nu pentru generali. Dânsul dacă îi dăm un batalion, o brigadă, divizie, probabil că va şti ce să facă cu ea. Cu o ţară e mai greu, o ţară care nu merge pe ordine, ci trebuie să o convingi să meargă într-un anume sens”, a afirmat Băsescu.

El crede că nici Marcel Ciolacu nu are profilul unui preşedinte de ţară.

“Iar în ceea ce-l priveşte pe Ciolacu, eu sunt surprins că presa e atât de drăguţă încât nu îi mai arată din când în când pozele cu Omar Haysam, când erau mari prieteni, mergeau la vânătoare, la Buzău. Sunt multe de discutat aici. Cred că niciunul nu are profilul preşedintelui şi vom vedea ce va ieşi. Şi aici se pare că domnul Iohannis vrea să facă un preşedinte construit de dânsul, adică să convingă cumva că domnul general ar fi cel pe care trebuie să îl voteze toată lumea. Nu cred asta. La Cotroceni ne trebuie şi oameni care să aibă curajul să inoveze. Nu îl văd inovând pe Ciucă”, a explicat Băsescu.

El a fost întrebat ce părere are despre Mircea Geoană.

“Toată lumea are impresia că Mircea Geoană ar fi o soluţie. Mircea Geoană nu este o soluţie. Şi nu vorbesc numai de mine. Daţi imaginile cu Mircea Geoană când se ducea cu ceasurile de la Vanghelie la DNA, să le predea, că le primise. Daţi imaginile cu Geoană pe yachturi făcând ziua fiicei. Un socialist. E greu să câştigi alegerile cu asemenea imagine”, a mai afirmat Băsescu.

El afirmă că l-a bătut pe Mircea Geoană de două ori - la Primăria Capitalei şi la alegerile prezidenţiale.

”Toată propaganda moscovită susţine că eu am furat alegerile sau cineva i-a furat alegerile lui Mircea Geoană. Nu i-a furat nimeni alegerile. Acele alegeri s-au desfăşurat cu mari trusturi de presă împotriva mea, susţinându-l pe Geoană  şi în secţiile de votare eu aveam un singur reprezentant pentru că toate partidele se coalizaseră să îl susţină pe Mircea Geoană. Cum să fure unul singur în faţa la şase care erau din alte partide toate ostile alegerii mele?”, a mai afirmat Băsescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.