Ministrul de Interne Lucian Bode a urcat spectaculos pe locul 2 în topul vizibilităţii membrilor Guvernului în luna octombrie, ca urmare a dezbaterilor privind admiterea României în Spaţiul Schengen, dar şi a scandalului acuzaţiilor de plagiat, în timp ce ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu coboară şapte poziţii. De asemenea, miniştrii Sănătăţii şi Proiectelor Europene ocupă locuri mai bune în clasament comparativ cu septembrie, relevă Barometrul vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-ministrul Nicolae Ciucă are 23.396 de menţiuni în presa scrisă şi online în octombrie, rămânând pe primul loc, la mare distanţă de colegii săi de Cabinet, în contextul declaraţiilor făcute pe tema demisiei lui Vasile Dîncu de la Apărare şi a preluării interimatului, dar şi al vizitei la Bruxelles şi al întâlnirilor cu preşedinta Parlamentului european şi cu secretarul general al NATO, precum şi al discuţiilor pe tema aderării României la Spaţiul Schengen.

Pe poziţia a doua în top, cu peste 5.700 de menţiuni, se află ministrul de Interne Lucian Bode, care urcă de pe locul 13 în septembrie, ca urmare a intensificării discuţiilor pe tema admiterii României în spaţiul Schengen, a moţiunii simple iniţiate de USR împotriva sa, dar şi a scandalurilor achiziţiei de BMW-uri pentru Poliţia Română şi acuzaţiilor de plagiat la adresa sa.

Ministrul Energiei Virgil Popescu se menţine pe poziţia a treia, înregistrând vârfuri de vizibilitate cu ocazia vizitei la Complexul Energetic Oltenia, unde a declarat că nu se va închide nimic şi că în Oltenia se produce majoritatea energiei electrice de care România are nevoie, nepunându-se problema ca oamenii să plece acasă, dar şi ca urmare a declaraţiilor referitoare la stocurile de gaze naturale şi la programul de instalare a panourilor fotovoltaice.

Locul 4 revine ministrului Muncii Marius Budăi, care, cu peste 3.500 de apariţii în presa scrisă şi online, urcă de pe locul 6 în septembrie, înregistrând vârfuri de vizibilitate ca urmare a declaraţiilor referitoare la pensii: creşterea acestora, jaloanele din PNRR pe acest subiect, raportul Băncii Mondiale, pensiile militare, pensiile speciale, pensionarea magistraţilor.

Declaraţiile referitoare la campania de distribuire a pastilelor cu iod, la criza medicamentelor, cazurile de gripă, infecţiile nosocomiale, situaţia stocurilor de vaccin anti-COVID au făcut ca ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila să urce de pe locul 7 în septembrie pe 5.

Ministrul Proiectelor Europene Marcel Boloş, urcă de pe locul 9 în septembrie pe locul 6, vârfuri de vizibilitate înregistrând cu ocazia participării la o conferinţă pe tema bugetului şi a fiscalităţii, dar şi a declaraţiilor potrivit cărora anexe ale PNRR nu sunt postate pe site-ul ministerului şi a disputei pe această temă cu fostul deţinător al portofoliului Cristian Ghinea.

Recent numită în funcţie, ministrul Educaţiei Ligia Deca este pe locul 7 în top, cu peste 3.300 de menţiuni în presa scrisă şi online, cea mai mare vizibilitatea fiindu-i dată de momentul instalării sale la minister şi de conferinţa de presă în care şi-a anunţat priorităţile mandatului.

În intervalul 2.559 - 2.030 de menţiuni se situează, în ordine, ministrul Agriculturii Petre Daea, care urcă de pe locul 9 pe locul 8, ministrul Mediului Barna Tanczos, care coboară de pe locul 5,  ministrul de Externe Bogdan Aurescu, care urcă de pe locul 12 în septembrie, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, care coboară de pe locul 4 în septembrie pe poziţia a 11-a, ,Gabriela Firea, care coboară de pe locul 8 pe locul 12.

Pe următoarele poziţii, având între 1.844 şi 1.102 apariţii în presa scrisă şi online, se află ministrul Finanţelor Adrian Câciu, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, ministrul Dezvoltării Attila Cseke, vicepremierul Kelemen Hunor şi ministrul Digitalizării Sebastian Burduja.

Pe ultimele locuri, cu sub 1.000 de menţiuni, sunt, în ordine, ministrul Culturii - Lucian Romaşcanu, ministrul Sportului Eduard Novak, ministrul Economiei Florin Spătaru şi ministrul Turismului Daniel Cadariu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.