Liderul USR, Dan Barna, afirmă că partidul va susţine, la consultările de la Cotroceni, varianta alegerilor anticipate. Acesta afirmă că, având şi implicarea preşedintelui, aşa cum a declarat, se poate ajunge la alegeri anticipate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom merge cu acel pact pentru anticipate, acesta este mandatul cu care mergem la Cotroceni”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Dan Barna.

Liderul USR a explicat că aceasta este varianta în care crede şi care devine plauzibilă, având şi implicarea preşedintelui, aşa cum a declarat în cursul zilei de joi.

”Există la propriu, de data aceasta, posibilitatea ca prin implicarea preşedintelui să construim scenariul prin care să ajungem la alegeri anticipate. Asta vom face mâine, vom merge cu acel pactul pentru alegerile anticipate şi vom solicita preşedintelui să-şi asume rolul de mediator, dar nu doar rolul de mediator cât şi mandatul pe care-l are conform Constituţiei şi să într-m într-o logică de anticipate cu doi premieri formali care să fie respinşi după care următorul preşedinte poate dizolva Parlamentul şi la un nivel de februarie-martie am putea avea alegeri anticipate”, a spus Dan Barna.

Întrebat ce se va întâmpla până în februarie – martie când ar putea fi organizate alegerile anticipate, Barna a afirmat că – după negocieri – se poate ajunge la o formulă de guvern care să guverneze ţara.

Liderul USR a afirmat că partidul pe care îl conduce va pune accentul la discuţiile cu preşedintele pe acest subiect, al antiicpatelor. 
 
„Mâine vom vorbi despre anticipate, mai există un scenariu cumva mai complicat în care se poate vorbi de un guvern de tranziţie în care, după alegerile prezidenţiale, să-şi depună mandatul şi să organziaăm apoi anticipate. Asta e o variantă despre care o să discutăm eventual mâine, dar la întâlnirea de mâine noi vom merge cu pactul pentru anticipate ca prim punct de discuţie pentru că aceasta este soluţia în care credem” a afirmat Barna.
 
Acesta a spus că premierul Dăncilă ar trebui să-şi dea demisia şi să fie numit un premier interimar.
 
Barna a reafirmat faptul că USR este dispus să susţină o formulă guvernamentală „non PSD”. 
 
Preşedintele USR a precizat că delegaţia partidului vrea să discute şi despe propunerea României pentru funcţia de comisar european, în condiiţile în care „actualul guvern nu mai are legitimitate” să formuleze o propunere pentru Comisia Europeană. Acesta a spus că „este important să trimitem un om cu care să fim mândri şi care să nu poarte niciun fel de dubiu de integritate sau de competenţă”


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.