Vicepremierul Dan Barna a precizat că Guvernul tocmai a adoptat o hotărâre pentru desemnarea operatorilor medicali şi a unităţilor colaboratoare pentru elicopterele aflate în administrarea Inspectoratului General de Aviaţie, din subordinea MAI. „De astăzi, asistenţă medicală aeriană de urgenţă mai rapidă pentru sibieni”, a adăugat liderul USR PLUS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„De astăzi, asistenţă medicală aeriană de urgenţă mai rapidă pentru sibieni. Guvernul tocmai a adoptat o hotărâre pentru desemnarea operatorilor medicali şi a unităţilor colaboratoare pentru elicopterele aflate în administrarea Inspectoratului General de Aviaţie, din subordinea MAI. Am solicitat în sedinţa de Guvern şi s-a aprobat ca în rândul acelor unităţi spitaliceşti care sunt colaboratoare pentru echipajul noului punct de operare al elicopter SMURD pentru intervenţii rapide în urgenţe medicale să fie adăugat şi Spitalul Clinic de Urgenţă Sibiu. Concret, asta înseamnă că pentru oamenii din Sibiu şi Braşov, care vor fi deserviţi de acest nou punct de intervenţie, creşte în mod semnificativ capacitatea de intervenţie în situaţii de urgenţă şi se reduce semnificativ timpul în care poate sosi ajutorul necesar”, a scris Dan Barna, miercuri pe Facebook.
 
La rândul ei, ministrul Raluca Turcan a precizat că prin această măsură a Guvernului „Spitalul Judeţean din Sibiu va putea participa, prin medicii şi asistenţii de la UPU-SMURD, la activitatea noilor elicoptere operate de Inspectoratul General de Aviaţie, în mod deosebit în zonele montane”.
 
„Spitalul Judeţean din Sibiu va putea participa, prin medicii şi asistenţii de la UPU-SMURD, la activitatea noilor elicoptere operate de Inspectoratul General de Aviaţie, în mod deosebit în zonele montane, ca urmare a deciziei pe care am adoptat-o astăzi în Guvern. Practic, astăzi s-a aprobat lista operatorilor medicali şi cea a unităţilor colaboratoare pentru elicoptere, iar Spitalul Judeţean din Sibiu a fost inclus, alături de Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov, în vederea operării unui nou elicopter care va fi amplasat în localitatea Victoria. Mulţumesc, în numele comunităţii sibiene, premierului Florin Cîţu pentru receptivitate şi ministrului Afacerilor Interne (în subordinea căruia se află Inspectoratul General de Aviaţie) pentru susţinerea iniţiativei. Am încredere că, asociat eforturilor Consiliului Judeţean Sibiu, gestul nostru de azi, din Guvern, va însemna servicii mai bune pentru sibieni”, a scris Raluca Turcan, miercuri pe Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.