Preşedintele USR, Dan Barna, afirmă că, dacă formaţiunea ar intra la guvernare, s-ar asocia cu PNL şi ar valida acest partid. "De asta nu trebuie să cădem în capcana de a cere un minister, două, trei PNL-ului, pentru că ne vor da orice. Ideea că intrăm cu ei la guvernare şi îi validăm înseamnă pentru ei raiul pe pământ, este exact ce aşteaptă şi ce-şi doresc de la noi", consideră Barna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liderul USR, Dan Barna, a declarat, în înregistrarea făcută publică miercuri seară de USR, că formaţiunea sa vede soluţia anticipatelor în viitor şi că a discutat inclusiv cu preşedintele Klaus Iohannis pe această temă.
 
"Noi nu am renunţat niciun moment la anticipate. Noi vedem soluţia anticipatelor, asta i-am spus azi dimineaţă (marţi dimineaţă - n.r.) lui Iohannis, el a spus că nu vrea să facem anticipate acum, pentru că ar însemna să păstrăm guvernul Dăncilă şi el consideră că asta nu poate fi explicat românilor. Eu i-am zis că tocmai că mai păstrăm 3 luni, 3 luni şi jumătate guvernul Dăncilă, dar după aceea scăpăm 10 ani de PSD. Altfel, punem acum o guvernare cârpită, chinuită, care nu o să facă decât să le umfle din nou bojocii PSD-ului”, a declarat Barna.
 
Barna a spus că logica preşedintelui a fost că "facem anticipate, dar după ce scăpăm de Dăncilă”.
 
Barna a vorbit şi de alte obiective ale formaţiunii sale.
 
"Din logica asta e ceea ce a zis el în întâlnirea de dimineaţă a fost că bun, o să facem anticipate, dar după ce scăpăm de Dăncilă, avem un guvern care face bugetul şi face şi prezidenţiale şi după prezidenţiale discutăm despre anticipate. Eu i-am zis, urmare a discuţiei cu colegii din Comitetul Politic de aseară, i-am spus să stabilim un calendar de anticipate ca să ştim cum va arăta acest calendar. Deci nu am renunţat, nu ne-am sucit deloc, suntem în aceeaşi poziţie în care spunem că anticipatele sunt soluţia, tragem să se întâmple anticipatele, el pune pe masă un guvern, pe de altă parte, în situaţia aceasta este susţinerea unui guvern care are ca obiectiv anticipatele, a fost condiţionată de noi şi asta a fost discuţia cu colegii, ieri, în Comitetul Politic, a fost condiţionată de noi de primari în două tururi, fără penali în funcţii publice, recursul compensatoriu, povestea cu comisarul, sunt condiţii pe care le punem înainte de a vota guvernul”, a declarat Barna.
 
Liderul USR a mai spus că sunt unele subiecte care vor fi discutate direct cu premierul desemnat, Ludovic Orban.
 
”Când vorbim strict de mandatul respectivului guvern, ca să fim foarte clari, acolo avem şi pensiile speciale, acolo avem şi Secţia Specială care trebuie desfiinţată, avem şi legile justiţiei. Acestea sunt subiecte şi asta am şi convenit ieri, sunt subiecte pe care le vom negocia direct cu Orban în momentul în care va veni să discutăm condiţiile în care funcţionăm”, a declarat Barna.

El a spus că dacă USR ar intra guvernare s-ar asocia şi ar valida PNL.

"De asta nu trebuie să cădem în capcana de a cere un minister, două, trei PNL-ului, pentru că ne vor da orice. Ideea că intrăm cu ei la guvernare şi îi validăm înseamnă pentru ei raiul pe pământ, este exact ce aşteaptă şi ce-şi doresc de la noi. Adică marea lor chinuială era tocmai asta, cum să atragem şi USR-ul, că practic ei vor face lucrurile tot în stilul în care ştiu să facă, e previzibil lucrul acesta. Doamne ajută să facă bine, dar ideea e următoarea: dacă vor face bine, meritul o să fie al PNL, indiferent că noi avem unul sau două ministere, dacă vor face rău, ceea ce e o probabilitatea sau nu le va ieşi, evident că va fi din vina USR-ului. Adică nu trebui să fim super genii ca să ne dăm seama de lucrul ăsta. Tocmai de aceea, noi n-avem de ce să intrăm", a susţinut Barna.

El a spus că, în plus, USR ar intra ca parteneri minoritari, iar dacă vor intra la guvernare după alegeri vor avea consistenţă, intrând pe baza voturilor pe care le vor obţine.

"Şi atunci nu o să mai avem un minister sau două,  o să avem juma' de guvern, poate chiar mai mult dacă dăm şi primul-ministru şi dacă câştigăm alegerile", a mai spus Barna.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.